Liebrecht Vanbeckevoort

Liebrecht Vanbeckevoort (°1984) is al enkele jaren voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 bij Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman (Boston) en Elissó Wirssaladze (München). Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007 toen hij laureaat werd van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Sindsdien concerteerde Liebrecht op vooraanstaande podia in Europa, Israël, Jordanië, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten in prestigieuze zalen als Bozar, het Concertgebouw van Amsterdam, Salle Pleyel in Parijs, Filharmonia Kraków, de National Gallery in Dublin, het Museum of Art in Tel Aviv, China Hall in Shanghai, ZK Matthews Hall in Pretoria, Jordan Hall in Boston… Hij was te gast op verscheidene muziekfestivals in binnen- en buitenland en was exclusief klassiek artiest tijdens de ‘Night of the Proms’-concerttournee van 2007 in het Sportpaleis van Antwerpen.

Vanbeckevoort soleerde met voortreffelijke orkesten als Het Kamerorkest, het Nationaal Orkest van België, de Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Kölner Akademie, het European Union Chamber Orchestra, het Amman Symphony Orchestra, het Kraków Philharmonic Orchestra en l’Orchestre national d’Île-de-France. Hij werkte samen met dirigenten als Callegari, González, Goodwin, Herreweghe, Judd, Levi, Matchavariani, Varga, Willens en Zollman.

In 2008 realiseerde Liebrecht zijn eerste solo-album, ‘A Tribute to Felix Mendelssohn’ (Phaedra Classics). Eind 2011 verscheen – in opdracht van Klara – een cd gewijd aan Franz Liszt (Et’cetera) in samenwerking met de Brussels Philharmonic onder leiding van Enrique Mazzola. Deze cd werd bekroond door Klassiek Centraal met een Gouden Label.

www.liebrechtvanbeckevoort.be

 

Liebrecht Vanbeckevoort