Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek (1984), geboren te Sittard (NL), studeerde bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij sloot haar masterstudies af met een 10 en een onderscheiding voor 'all-round musician'. Hierna volgde zij een Postgraduate Study in Graz bij Prof. Eszter Haffner.

Lisanne won diverse prijzen, zoals een 3de prijs in de Padova International Music Competition 2012 en een 2de prijs in het Oskar Back Nationaal Vioolconcours 2011. In de International Solo Violin Competition Cremona 2010 won zij de 2de prijs en de 'Premio Luppi', de prijs voor de beste uitvoering van het hedendaagse werk. Ook was zij laureaat bij het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2007 en werd haar de Kersjes van de Groenekan Prijs 2007 toegekend. Verder won zij prijzen in onder andere het Davina van Wely Vioolconcours 1999, het ‘Internationaler Wettbewerb für Violine’ 2001 en de Carl Flesch Akademie 2004 (Baden-Baden). Kamermuziekprijzen won zij onder andere in het Charles Hennen Concours 1998 en 2002, en The International Music Contest "Provincia di Caltanissetta" for Chamber Music 2003, Sicilië.

Lisanne was de eerste Young Artist in Residence van de Gelderse Muziekzomer 2008. In 2009 trad zij op in de Debuut-serie met The Hague String Variations (strijksextet). Sinds december 2009 is Lisanne primarius van het Vespucci Kwartet.  

Lisanne gaf recitals in binnen- en buitenland, waaronder in Japan, India, Abu Dhabi, Belgrado, Duitsland, Griekenland en Denemarken. Ook soleerde ze met vele orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Nationaal Jeugdorkest, het Staatsorkest van Frankfurt an der Oder, Consorto Rotterdam, de Baden-Badener Philharmonie, het Zürcher Kammerorchester, Ensemble Niederrhein en het Limburgs Symfonie Orkest. Op haar veertiende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het vioolconcert van Chatsjatoerjan.

Van 2009 tot 2013 werkte Lisanne als aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest. Sinds mei 2013 is zij aangesteld als eerste concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Als concertmeester remplaceerde zij bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Symfonieorkest.

Lisanne bespeelt een Ferdinand Gagliano uit 1773.

www.lisannesoeterbroek.com