Liza Ferschtman speelt Bernstein

Dag
vrijdag 24.08.2018 - 20:00

Het Concertgebouw

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Prélude à l'après-midi d'un faune
Serenade (after Plato's Symposium)
Symfonie nr. 3 in c, opus 78
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘New Amsterdam’
Een prestigieuze locatie als Het Concertgebouw in Amsterdam is een prachtige plek om het nieuwe concertseizoen in te zetten. Voor zijn aanstekelijke Serenade voor viool en orkest liet de Beethoven van Broadway zich inspireren door Plato’s Symposion, waarin zeven filosofen oreren over de liefde. Violiste Liza Ferschtman staat bekend voor haar passionele vertolkingen, dirigent Maxim Emelyanychev voegt daar met de Derde symfonie van Saint-Saëns de meest fantasierijke orgelsymfonie uit de concertliteratuur aan toe.
www.concertgebouw.nl

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

Instrument
viool

Liza Ferschtman studeerde viool bij Herman Krebbers en Ida Kavafian aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia en bij David Takeno in Londen. Ze trad op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch, de Bremen Philharmoniker, Bergen Philharmonic, het Malmo Symfonie Orkest, Ulster Orchestra, Orchestre de Chambre d'Auvergne, Orchestra di Camera di Padova, de Malaysia Philharmonic, het Yomiuri Nippon Orchestra en het Budapest Festival Orkest en werkte samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Lev Markiz, Jun Maerkl en Frans Bruggen.

Lees verder