Lore Binon

Lore Binon studeerde eerst zang aan het Conservatorium van Brussel en daarna aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona. Bij Valérie Guillorit aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde ze haar masterdiploma magna cum laude. Ze volgde verscheidene masterclasses bij Udo Reinemann, Rudolf Janssen en Roger Vignoles en wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. Voor haar eerste internationale operaproductie zong ze de rol van Barbarina (Le nozze di Figaro) onder de leiding van René Jacobs met het Freiburger Barockorchester.

Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veel gevraagde soliste in binnen- en buitenland. Ze zong met ensembles als Ictus, Octopus Solisten en Oxalys, met Muziektheater Transparant, LOD en SKaGeN. Ze nam deel aan de Haydn-Biënnale en werd uitgenodigd door de Nederlandse Bachvereniging om op tournee te trekken met Bachs Mattheüspassie onder leiding van Jos Van Velthoven. Lore trad op in onder andere Bozar, de Doelen, Salle Pleyel, Opéra de Lyon, Palau de la Música Catalana en de Tchaikovsky Concert Hall in Moskou. 

Met het ensemble Zefiro Torna werkte Binon onlangs mee aan een uniek project rond het thema ‘Minnesang/Meistersang’ bij Opera Vlaanderen. Daarnaast verleende ze haar medewerking aan een cd-opname van Brahms’ Ein deutsches Requiem met de Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder de leiding van Hervé Niquet. Haar vertolking van Schönbergs Pierrot Lunaire op het festival van Schiermonnikoog en haar bijdragen aan Sirènes met de Brussels Philharmonic op het Festival Musica in Straatsburg en aan Drumming met Ictus en Rosas werden met veel lof onthaald.

Lore koestert een grote liefde voor het liedgenre en concerteerde intussen in het Muziekgebouw aan het Ij binnen de serie Grote Zangers. In Engeland was ze te gast op het prestigieuze Oxford Lieder Festival en maakte ze haar opwachting op de Festivals van Chipping Campden en Wesley Chapel Harrogate. Op gebied van kamermuziek is ze stichtend lid van Revue Blanche, dat door Klara tot Jonge Belofte van het Jaar 2013 werd uitgeroepen en ze kreeg zelf ook een award als jonge belofte in 2018.

www.lorebinon.com

 

Lore Binon