Macht & betovering met Philippe Herreweghe

Dag
Woensdag 23.06.2021 - 18:30

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Ein Sommernachtstraum, opus 21 (ouverture)
Symfonie nr. 3 in Es, opus 55, 'Eroica'
Price range
€43
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Dus hij is maar een gewone sterveling!’ Dat zou een ontgoochelde Beethoven uitgeroepen hebben toen hem ter ore kwam dat zijn voorbeeld Napoleon zichzelf tot keizer van Frankrijk had gekroond. De betovering was verbroken, macht bleek Napoleons belangrijkste drijfveer, en Beethoven schrapte woedend de naam van de revolutionair van de Eroica-partituur die hij aan hem wou opdragen. Deze absolute mijlpaal uit de muziekgeschiedenis wordt voorafgegaan door het geniale jeugdwerk van Mendelssohn, de ouverture uit Ein Sommernachtstraum. Wie de muziek uit de enthousiast onthaalde concertfilm van Antwerp Symphony met de Roovers en regisseur Jeremy De Ryckere live wil meemaken, is bij ons aan juiste adres! Sluit samen met ons dit merkwaardige seizoen af in de Koningin Elisabethzaal met een live concert met twee iconische werken vol macht en betovering.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder