Mahler 4

Dag
Zondag 02.06.2019 - 11:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Knoxville (summer of 1915), opus 24
Symfonie nr. 4
Price range
Tickets vanaf €12
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Twilight’s Last Gleaming’ 
Twee kinderen richten hun ogen op de hemel. In Samuel Barbers Knoxville (Summer of 1915) geniet het ene kind van een volmaakte zomeravond in het zuiden van de Verenigde Staten. Tussen de geluiden van een koets, voorbijgangers en een zeldzame auto dwalen zijn gedachten af naar zijn dierbare familieleden. Biddend voor hun bewaring valt het in slaap. Het tweede kind luistert omstreeks dezelfde tijd naar de klanken van een onwerkelijke hemel in Mahlers Vierde symfonie. Het is de hemel van een pseudoverleden dat voorbijdrijft op een laag ironie jegens een opkomend industrieel tijdperk. Ere-dirigent Edo de Waart dirigeert. Aan zijn zijde: de geweldige sopraan Carolyn Sampson.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder
Carolyn Sampson

Carolyn Sampson

Instrument
sopraan

De Britse sopraan Carolyn Sampson kan zowel in Europa als in de Verenigde Staten op een enthousiast publiek rekenen en voelt zich evenzeer thuis op het concertpodium als achter de prosceniumboog van de opera. Ze trad op in operahuizen als de English National Opera, Glyndebourne, de Opéra national de Paris en de Opéra national de Montpellier. Met haar opnames sleepte ze diverse prijzen en nominaties in de wacht, niet in het minst met haar meest recente cd, ‘A French Baroque Diva’, die in 2015 bekroond werd met een Gramophone Award.

Lees verder