Mahler 5 met Elim Chan

Dag
Zaterdag 23.10.2021 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Vioolconcerto, opus 15
Symfonie nr. 5 in cis
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

De Vijfde van Mahler heeft een haast mythische status. De iconische trompetsolo aan het begin, het beroemde Adagietto en de indrukwekkende reis van rauwe treurmars naar grandioze triomf maken van deze symfonie terecht een van zijn meest geliefde composities. Benjamin Britten, die zich als componist en dirigent meer dan eens liet inspireren door Mahlers kunst, verrast met zijn spannende Vioolconcerto, zeker wanneer topviolist James Ehnes de solopartij voor zijn rekening neemt. Samen met chef-dirigent Elim Chan zorgen ze voor een niet te missen concert.  

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Sinds seizoen 2019-2020 is ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. In het seizoen 2022-2023 is ze bovendien artist in residence bij de Wiener Musikverein.

Lees verder

James Ehnes

Instrument
viool

De Canadese violist James Ehnes begon zijn studies als violist toen hij vier jaar oud was. Ondertussen speelde hij al samen met de meest gevierde orkesten en dirigenten in meer dan 35 landen op vijf continenten. In het seizoen 2016/2017 tourt Ehnes doorheen Canada met zijn recital voor zijn 40ste verjaardag. Daarnaast tourt hij met verschillende orkesten, zoals City of Birmingham Symphony Orchestra, en werkt hij samen met onder andere de Melbourne Symphony. Ehnes won al meerdere prijzen, waaronder de eerste Ivan Galamian Memorial Award, en honoraire doctoraten.

Lees verder