Mahler 9 met Eliahu Inbal

Dag
Za 25.01.2020 - 20:00

Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk

Straat
Sint-Pietersplein 9
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Symfonie nr. 9
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie Gustav Mahler zegt, zegt ontroering. En dat is zeker zo in zijn Negende symfonie waarin de componist een pakkend eerbetoon aan de Romantiek neerschrijft na zwerftochten doorheen het moderne landschap. De liefde voor traditie laat niemand onbewogen en wanneer de laatste noot oplost kan je ervan op aan dat de muziek je nog lang zal bijblijven. De man die in zijn Achtste symfonie nog voor een gigantisch orkest en honderden stemmen schreef, keert hier terug naar zijn instrumentale symfonische roots. En hoe.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Eliahu Inbal

Functie
Gastdirigent

De Israëlische dirigent Eliahu Inbal studeerde viool en compositie in zijn geboortestad Jeruzalem vooraleer hij, op aanbeveling van Leonard Bernstein, zijn opleiding voort zette aan het Conservatorium van Parijs bij Louis Forrestier (directie) en Olivier Messiaen en Nadia Boulanger (compositie). Hij vervolmaakte zich in orkestdirectie bij Franco Ferrara (Hilversum) en Sergiu Celibidache (Siena).

Lees verder