Markus Groh speelt Pianoconcerto van Grieg

Dag
Vrijdag 21.04.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Ett drömspel (suite)
Pianoconcerto in a, opus 16
Symfonie nr. 2 in g, opus 34
Price range
€25 - €45

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Nee, het pianoconcerto van Grieg zal je niet gauw te horen krijgen op de Elisabethwedstrijd. Te sprankelend, te poëtisch, te blijmoedig. Ideale muziek dus om te spelen nadat je die eerste prijs op zak hebt gestoken. Ex-Elisabethwinnaar Markus Groh ontspant de vingers in wat een van de meest aanstekelijke concerto's uit het repertoire is. Om de Noorse romantiek heen drapeert Christian Lindberg schitterende texturen van de Zweedse grootmeester Wilhelm Stenhammar. Een must voor liefhebbers van Scandinavisch design.

Bio's

Christian Lindberg

Christian Lindberg

Functie
Gastdirigent

Naast zijn activiteiten als solist en componist concentreert Christian Lindberg zich nu voornamelijk op zijn carrière als dirigent. Hij dirigeerde onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Swedish Radio Symphony Orchestra en het Taipei Symphony Orchestra. Tijdens het seizoen 2011/2012 was hij artist-in-residence bij het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra en hij is hoofddirigent en artistiek adviseur van het Arctic Philharmonic Orchestra.

Lees verder
Markus Groh

Markus Groh

Instrument
piano

Als winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1995 vestigde Markus Groh wereldwijd de aandacht op zich. Sindsdien werd hij uitgenodigd om samen te werken met orkesten over de ganse wereld en met dirigenten als Ivan Fischer, Kent Nagano en Neeme Järvi. Groh studeerde bij Konrad Richter en Hans Leygraf en is momenteel zelf pianoprofessor aan de Universität der Künste Berlin. Zijn vertolkingen van Liszt zijn legendarisch en in 2006 werd zijn Liszt-cd van 2006 door Gramophone Magazine uitgeroepen tot ‘Editor’s Choice’. Groh is daarnaast stichter en artistiek directeur van het Bebersee Festival.

Lees verder