Mauro Peter

Mauro Peter vierde het internationale operasucces met de vertolking van de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart.

Rollen als Belmonte in Entführung aus dem Seraglio , Ferrando in Cosi fan tutte , Don Ottavio in Don Giovanni en vooral met zijn kenmerkende rol, Tamino uit The Magic Flute , was hij te gast bij de Canadian Opera Company in Toronto, de Beierse Staatsoper in München, de Opéra de Lyon, de Opéra national de Paris, het Royal Opera House in Londen, het Teatro alla Scala in Milaan, het Teatro Real Madrid, de Semperoper Dresden, het Zürich Opera House en de Salzburger Festspiele.

 

In de zomer van 2022 is Mauro Peter weer te horen als Tamino in The Magic Flute op de Salzburger Festspiele. Komend seizoen is hij in dezelfde rol te zien bij de Opéra National de Paris en bij de Semperoper Dresden.

 

Andere hoogtepunten in 2023 zijn zijn debuut bij de Berliner Philharmoniker onder leiding van Kirill Petrenko met optredens in Berlijn, Barcelona en Madrid. Talloze concerten volgden, onder meer in het Gewandhaus Leipzig onder Andris Nelsons, in het Auditorium Parco della Musica in Rome onder Manfred Honeck en in de Musikverein in Wenen onder Stefan Gottfried. Recitals brengen hem naar het operagebouw van Zürich en de Graz Music Association. In die laatste, in 2023, vertolkt hij voor het eerst Eisenstein in een semi-geënsceneerde versie van Johann Strauss' Fledermaus. 

In het voorjaar van 2022 maakte hij zijn Amerikaanse debuut met het Boston Symphony Orchestra onder leiding van Andris Nelsons. Andere dirigenten waar Mauro Peter mee heeft gewerkt zijn onder andere Gustavo Dudamel, Sir John Eliot Gardiner, Zubin Mehta, Trevor Pinnock, Daniel Hope, Teodor Currentzis, Fabio Luisi, Ivor Bolton, Thomas Guggeis, James Gaffigan, Iván Fischer, Vladimir Jurowski, Riccardo Minasi en Nikolaus Harnoncourt.

Als concertzanger en zeer gewaardeerde liedtolk was hij te gast bij de KKL Luzern, de Mozartweek in Salzburg, bij de Münchner Philharmoniker, in de Wigmore Hall in Londen, in de Musikverein in Wenen en in de Konzerthaus in Wenen, in de Musikverein in Graz, op het Verbier Festival en in de Pierre -Boulez-Saal in Berlijn, in het Teatro de la Zarzuela Madrid, in het Zürich Opera House, in het Concertgebouw Amsterdam, met het Orchestra Santa Cecilia in Rome, in de Royal Festival Hall in Londen en op de Salzburger Festspiele.

Mauro Peter onderhoudt sinds het begin van zijn carrière een hechte band met de Schubertiade Schwarzenberg, wat tot uiting komt in talrijke recitals.

De liederen van Franz Schubert en Robert Schumann zijn van bijzonder belang voor Mauro Peter. Na een live-opname van de "Schöne Müllerin" uit de Wigmore Hall, verscheen in 2015 zijn debuut-cd met Goethe-songs van Schubert bij SONY Classical. Een ander album met zijn interpretatie van "Dichterliebe" en andere Schumann-nummers werd ook uitgebracht door SONY Classical in 2016.

Mauro Peter, geboren in Luzern, studeerde aan de Universiteit voor Muziek en Theater in München en de August Everding Theateracademie.