Met Elim Chan in Europa’s mooiste historische concertzalen

Dag
Woensdag 18.08.2021 - 21:15

Het Concertgebouw

Straat
Concertgebouwplein 2-6
Postcode
1071 LN
Woonplaats
Amsterdam
Vioolconcerto in e, opus 64
Schilderijententoonstelling (orkestratie Maurice Ravel)
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Antwerp Symphony en chef-dirigent Elim Chan zien elkaar na de zomer terug met Russische romantiek op de lessenaars. In het legendarische concertgebouw van Amsterdam laten ze de schilderijen en ontwerpen van Moesorgski’s vriend Viktor Hartmann weerklinken tijdens de door Ravel fijnzinnig ingekleurde Schilderijententoonstelling, met de grandioze Poort van Kiev als apotheose. Eerst soleert de 20-jarige revelatie Noa Wildschut in Mendelssohns bloedmooie Vioolconcerto. 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder