Kamermuziek: Middagconcerten van Antwerpen

Dag
Vrijdag 18.11.2022 - 12:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Septet in Bes
Nonet in F, opus 31
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Naast onze eigen kamermuziekreeks brengen muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra tweemaal per seizoen een intiem kamermuziekconcert tijdens de Middagconcerten van Antwerpen.

De barokke Sint-Augustinuskerk vormt ditmaal het decor voor een bijzonder spannend concert met muziek van Louis Spohr en Franz Berwald. 

Bio's

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2009 is ze fluit solo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met haar moeder en pianiste Helene Luyten vormt ze een vast duo. In 2015 werd haar eerste CD uitgebracht onder het label Et'Cetera die bekroond werd met een 10 door het muziekmagazine Luister.

Lees verder

Eric Speller

Instrument
hobo

Eric Speller behaalde in 1994 een Eerste Prijs hobo aan het Conservatoire National Supérieur van Lyon. In 1993 studeerde hij af als musicoloog aan de Sorbonne en in 1995 behaalde hij een Hoger Diploma aan het Conservatorium van Genève in de klas van Maurice Bourgue. Momenteel is hij docent hobo aan het conservatorium van Brussel en sinds 1997 is hij eerste solist hobo bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Nele Delafonteyne

Instrument
klarinet

Nele Delafonteyne studeerde aan het conservatorium van Antwerpen bij Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Raymond Dils. In 2003 behaalde ze het diploma voor klarinet en kamermuziek met grote onderscheiding. In Londen vervolmaakte ze zich bij Andrew Marriner, soloklarinettist bij het London Symphony Orchestra. Aanvullende artistieke inspiratie vond Nele in masterclasses bij Sabine Meyer, Pascal Moragues en Sjef Douwes. Sinds september 2011 is Nele soloklarinettiste bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Juan Ruiz Bandoux

Instrument
fagot

Juan Ruiz Bandoux won op 19-jarige leeftijd het concours voor fagot in het Simón Bolívar Symphony Orchestra, waar hij zes jaar eerste fagottist was en deelnam aan de tournees en de opname "Rameau in Caracas". Hij heeft gewerkt met dirigenten als Gustavo Dudamel, Claudio Abbado, Sir Simon Rattle, Krzysztof Penderecki en Bruno Mantovani.

Lees verder

Eliz Erkalp

Instrument
hoorn

Eliz Erkalp studeerde hoorn aan het conservatorium van Straatsburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule van Freiburg bij Bruno Schneider. Verder volgde ze masterclasses bij Hervé Joulain, Jasper de Waal en Hermann Baumann. Eliz Erkalp deed orkestervaring op in verschillende jeugdorkesten, het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het orkest van de Vlaamse opera, het Orchestre Philharmonique de Liège en de Opéra National du Rhin. Sinds september 2002 is ze als eerste soliste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. In 2005 behaalde ze een derde prijs op het Internationaal Hoornconcours van Genève. Met het Antwerp Symphony Orchestra maakte ze een cd met het hoornconcerto van Reinhold Glière.

Lees verder

Lisanne Soeterbroek

Instrument
viool

Lisanne Soeterbroek studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths aan het conservatorium van Den Haag en bij Eszter Haffner in Graz. Sinds 2009 is ze de eerste violiste van het Vespucci Kwartet. Van 2009 tot 2013 was ze aanvoerder van de tweede violen bij het Nederlands Kamerorkest, in 2013 werd ze concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze won prijzen op diverse internationale wedstrijden en trad op als solist bij tal van orkesten.

Lees verder

Elaine Ng

Instrument
altviool

Elaine Ng behaalde haar bachelordiploma aan de Hong Kong Academy for Performing Arts en haar masterdiploma aan het Mannes College – The New School for Music in New York City.

Lees verder

Marc Vossen

Instrument
cello

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist. Hij vormt samen met broer Wouter (viool) en pianist Bart van de Roer het Storioni Trio dat internationale furore maakt.

Lees verder

Vlad Ratiu

Vlad Rațiu begon op 15-jarige leeftijd muziek te studeren in zijn woonplaats Cluj-Napoca, in Roemenië. Hij vervolmaakte zich bij professor Ștefan Thomasz aan de Nationale Muziekuniversiteit in Boekarest en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Lees verder