De Reformatiesymfonie van Mendelssohn

Dag
Zaterdag 10.02.2018 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Les Indes galantes (suite)
Klarinetconcerto in A, KV 622
Symfonie nr. 5 in d, opus 107, 'Reformation'
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Heerlijk gesofisticeerd
De Argentijnse oudemuziekexpert Leonardo García Alarcón neemt het Antwerp Symphony Orchestra mee op tijdreis doorheen barok, klassiek en romantiek. Van meesterdecorateur Rameau staan volmaakt galante dansmelodieën op het programma. Klarinettist Benjamin Dieltjens blaast nieuw leven in Mozarts overheerlijke Klarinetconcert. Mendelssohn levert dan weer zijn minst beroemde, maar theologisch meest gesofisticeerde symfonie: een klinkende hommage aan de protestantse geloofsbelijdenis.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

 

Bio's

Leonardo Garcia Alarcon

Functie
Gastdirigent

Leonardo García Alarcón werd in 1976 in Argentinië geboren. Hij kwam naar Europa en studeerde in Genève muziektheorie aan de Haute école de musique (HEM) en klavecimbel aan het Conservatorium bij Christian Jaccottet. In 2005 richtte hij Cappella Mediterranea op. Tussen 2010 en 2013 was hij in residentie bij het Centre culturel de rencontre d’Ambronay; op dit moment is hij er ‘artiste associé’. Hij is ook artistiek directeur van het Chœur de Chambre de Namur. In 2015 stond hij aan de wieg van het Millenium Orchestra. Hij treedt wereldwijd op als dirigent en klavecinist. Ook in de grote internationale operahuizen is hij vaak te gast. Zo dirigeert hij op dit moment Eliogabalo van Cavalli, de seizoensopener van de Opéra de Paris. Zijn talrijke opnames zijn internationaal bekroond.

Lees verder
Benjamin Dieltjens

Benjamin Dieltjens

Instrument
klarinet

Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij was stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.

Lees verder