Nieuwjaar met Elim in Cultuurcentrum Hasselt - Geannuleerd

Dag
Zondag 10.01.2021 - 15:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Antwerp Symphony Orchestra viert oud en nieuw met feestelijk trompetgeschal! En wie beter dan de Noorse trompettiste Tine Thing Helseth om met onder meer het ontzagwekkend virtuoze Trompetconcerto van Aroetjoenjan het nieuwe jaar in te duiken? Tijdgenoot Sjostakovitsj feest mee met zijn spitante muziek uit films en balletten en natuurlijk kan ook Strauss niet ontbreken. Met hun onovertroffen muziek en onze immer energieke chef-dirigent Elim Chan hebben we alles in huis voor een spetterend nieuwjaarsconcert!

Muziek van o.a. Sjostakovitsj, Strauss en Aroetjoenjan

---

Update 21.12.2020
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die tot half januari gelden. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder