Nieuwjaarsconcert

Dag
Zondag 12.01.2020 - 11:00

Cultuurcentrum Hasselt

Straat
Kunstlaan 5
Postcode
3500
Woonplaats
Hasselt
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Ze beginnen stilaan legendarisch te worden, de nieuwjaarsconcerten onder leiding van Philippe Herreweghe. De traditionele Strauss zet 2020 in samen met onder anderen Franz von Suppé, bekend van Die leichte Kavallerie. Kom samen met het Antwerp Symphony Orchestra in de Elisabethzaal en Cultuurcentrum Hasselt klinken op het nieuwe jaar tijdens een parelend concert met een humoristische noot, een heerlijke sfeer en vooral steengoede muziek!

Muziek van o.a. Strauss en Suppé.

Omwille van medische redenen ziet eredirigent Philippe Herreweghe zich genoodzaakt zijn concerten met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door Mihhail Gerts. De presentatie van het concert zal worden verzorgd door Kurt Van Eeghem. Het programma blijft ongewijzigd. (update 19.12.2019)

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Mihhail Gerts

Functie
Gastdirigent

De Estse dirigent Mihhail Gerts maakt de laatste jaren furore met succesvolle debuutconcerten bij onder meer het NHK Symphony Orchestra, het Osaka Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Weimar, het Helsinki Philharmonic Orchestra en het Stavanger Symphony Orchestra.

Lees verder
Ilse Eerens

Ilse Eerens

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Ilse Eerens begon haar studie aan het Lemmensinstituut te Leuven en zette die voort bij Jard van Nes aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en Den Haag. Ze behaalde meerdere prijzen op zangwedstrijden zoals het Internationaal Concours van ’s-Hertogenbosch in 2004 en het ARD Musik Wettbewerb in 2006.

Lees verder

Kurt Van Eeghem

Kurt Van Eeghem is een Vlaams televisie- en radiopresentator, all-round performer, moderator en gespreksleider. Hij begon zijn televisiecarrière in 1980 en schitterde als presentator van de succesvolle quiz 'Namen Noemen' en later 'De drie wijzen'. Hij is eveneens de auteur van de roman 'Olaf Leeft' en 'Kurtoisie' (een boek over etiquette) en is docent esthetica en interviewtechnieken aan het Conservatorium in Antwerpen.

Lees verder