Nieuwjaarsconcert

Dag
Vrijdag 06.01.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Die lustigen Weiber von Windsor (ouverture)
Concertino voor klarinet en orkest
Macbeth (balletmuziek)
Fantasia da concerto Rigoletto
Ritter Pazman: csardas
Tick-Tack Polka
Die Libelle
An der schönen blauen Donau, opus 314
Price range
Vanaf €45
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wat zou nieuwjaar zijn zonder een nieuwjaarsconcert? Voor een glamoureuze start van 2023 moet u alleszins bij Antwerp Symphony zijn! De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe zet het jaar feestelijk in met het warme en romantische Concertino van Weber, en de spectaculaire Rigolettovariaties van Bassi beloven vuurwerk. Ook het omringende repertoire knipoogt naar de Italiaanse opera, waarna de jaarlijkse portie Weense walsen u in een vlotte driekwartsmaat doorheen de Oostenrijkse hoofdstad doet dansen. 

Met de steun van de Belgische Tax Shelter en Casa Kafka Pictures.

Bio's

Nuno Coelho

Functie
Gastdirigent

De Portugese dirigent Nuno Coelho studeerde viool in Klagenfurt en Brussel en orkestdirectie aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Johannes Schlaefli. Hij deelde het podium met indrukwekkende orkesten zoals het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Los Angeles Philharmonic, het Orquesta Sinfónica de Barcelona, het Orchestre National de Lille, de Dresdner Philharmonie en de Symphoniker Hamburg.

Lees verder

Annelien Van Wauwe

Instrument
klarinet

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe is op weg om een van de boeiendste en origineelste van haar generatie te worden. Met haar expressieve, lyrische en intense uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren.

Lees verder