Nieuwjaarsconcert in de Koningin Elisabethzaal

Dag
vrijdag 10.01.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €41

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Ze beginnen stilaan legendarisch te worden, de nieuwjaarsconcerten onder leiding van Philippe Herreweghe. De traditionele Strauss zet 2020 in samen met onder anderen Franz von Suppé, bekend van Die leichte Kavallerie. Kom samen met het Antwerp Symphony Orchestra in de Elisabethzaal en Cultuurcentrum Hasselt klinken op het nieuwe jaar tijdens een parelend concert met een humoristische noot, een heerlijke sfeer en vooral steengoede muziek!

Muziek van o.a. Strauss en Suppé

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Dit is een prestigeconcert.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Ilse Eerens

Ilse Eerens

Instrument
sopraan

Ilse Eerens studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en vervolmaakte zich aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam/Den Haag bij Jard van Nes. Naast haar carrière in de operawereld is ze een veelgevraagde concertzangeres. Ze concerteerde met tal van orkesten als het Orchester des Bayerischen Rundfunks, het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamerfilharmonie, het Orchestre National de Lille, deFilharmonie en het Orquestra Sinfonica Portuguesa en werkte samen met dirigenten als Yannick Nezet-Seguin, Mark Elder en Frans Brüggen.

Lees verder