Skrjabins Prometheus met kleurenorgel

Dag
Vrijdag 06.10.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Het betoverde meer, opus 62
Symfonie nr. 3 in a, opus 44
Vers la flamme, opus 72
Prometheus (le poème du feu), opus 60
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Er zal een tijd komen waarin elke mens van de ene pool naar de andere zal galopperen om nog maar een pauze uit mijn werk te horen.’ Alexander Skrjabin wilde met zijn muziek niets minder dan de hele mensheid transformeren. In zijn spectaculaire Prometheus voor piano, orkest en kleurenorgel trakteert Skrjabin op een bedwelmende bewustzijnsverruiming. Meesterpianist Alexei Volodin steekt het vuur aan vanaf de toetsen, een kleurenorgel zet de Elisabethzaal in lichterlaaie. Supertalent Stanislav Kochanovsky laat Skrjabins innovatiedrang afsteken tegen de romantische distinctie van diens klasgenoot en muzikale antipode Sergej Rachmaninov.

Bio's

Stanislav Kochanovsky

Stanislav Kochanovsky

Functie
Gastdirigent

Stanislav Kochanovsky studeerde aan het Rismky-Korsakov Conservatorium bij Alexander Titov en Tatiana Khitrova en is sinds 2010 hoofddirigent van het State Safonov Philharmonic Orchestra. Hij dirigeerde in eigen land tal van orkesten als het Filharmonisch Orkest van Moskou, het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg, het Nationaal Filharmonisch Orkest van Rusland en het Hermitage Orkest. Kochanovsky debuteert dit seizoen bij het NHK Symphony Orchestra Japan, het Nationaal Symfonieorkest van China en het Maleisisch Filharmonisch Orkest.

Lees verder

Alexei Volodin

Instrument
piano

De Russische pianist Alexei Volodin beheerst een uitzonderlijk divers repertoire van Beethoven en Brahms tot Tsjajkovski en Rachmaninov. In 2003 kreeg hij voor het eerst internationale erkenning vanwege zijn overwinning in de International Géza Anda Competition in Zurich. Debuteren doet hij binnenkort bij onder andere het Orchestre Symphonique de Montréal en hij keert terug naar NHK Symphony Orchestra, het Mariinsky Orchestra en het Bournemouth Symphony Orchestra. Daarnaast speelt Volodin recitals in verschillende concertzalen.

Lees verder