Sheherazade van Rimski-Korsakov

Dag
Vrijdag 30.03.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Tragische Ouvertüre, opus 81
Pianoconcerto nr. 2 in A
Sheherazade, opus 35 (Symfonische suite uit duizend en een nacht)
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Lukas Vondracek speelt Liszt
De meest onverschrokken winnaar van de Elisabethwedstrijd? Dat zal wel Lukas Vondracek zijn. In 2016 overtuigde deze Tsjechische pianist jury en publiek met een muzikale explosie van energie, passie en intensiteit. Ditmaal kruipt hij achter de toetsen voor een beklijvende vertolking van Liszts magistrale pianomuziek. De razend getalenteerde dirigente Elim Chan laat het libido van Liszt opboksen tegen de sprookjesachtige sensualiteit van Sheherazade, Rimski-Korsakovs wereldberoemde orkestsuite naar de vertellingen van Duizend en één nacht. Een zinnenprikkelend concert dat niets – of liever: alles – aan uw verbeelding over laat…

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. 

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Lukáš Vondráček

Instrument
piano

De onbetwistbare winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 voor piano, Lukáš Vondráček, speelde zijn eerste publieke concert op vierjarige leeftijd. In 2002, toen hij 15 jaar oud was, debuteerde hij met de Czech Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy, gevolgd door een grote tournee in de Verenigde Staten. Met zijn natuurlijke, beheerste muzikaliteit en opmerkelijke technische bekwaamheid wordt hij al snel geprezen als getalenteerde en volwassen muzikant. Hij werkte reeds samen met dirigenten als Paavo Järvi, Gianandrea Noseda, Christoph Eschenbach en Alexander Lazarev, met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Philharmonia, Wiener Symphoniker, Tonhalle-Orchester Zürich, Washington National en Cincinnati Symphony orchestras. Vondráček studeerde aan de Academy of Music in Katowice en aan het Conservatorium in Vienna. Hij behaalde zijn diploma aan het New England Conservatory in Boston bij Hung-Kuan Chen in 2012.

Lees verder