Beethoven + Stravinski = Turnage

Dag
zaterdag 05.05.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Coriolanus, opus 62 (ouverture)
Martland Memorial (Belgische creatie)
Three screaming popes
Symphony in three movements
Price range
Tickets vanaf €10

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Opwindend confronterend
Recht voor de raap, confronterend en opwindend. Zo worden de composities van Mark-Anthony Turnage vaak omschreven. Hoog en laag, jazz en klassiek, soul en rock: alles wat hem beweegt, tovert Turnage om tot eigenzinnige muziek. ‘Wat ik in mijn werken te allen prijze wil vermijden is classy snooze’, aldus de componist. Indommelen is dus niet toegestaan tijdens dit concert, waarop Turnage zijn favoriete stukken van Beethoven en Stravinski aflost met zijn Francis Bacon-hommage Three screaming popes en een nagelnieuw percussieconcerto. Een muzikale totaalervaring.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. 

Bio's

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins

Martyn Brabbins is een van de toonaangevende en meest veelzijdige Britse dirigenten van zijn generatie en was tot 2015 eerste gastdirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hij stond voor orkesten als het London Symphony Orchestra en La Scala Milaan en is een favoriet op de BBC Proms. Brabbins is muziekdirecteur van de Huddersfield Choral Society en gastprofessor directie aan het Royal College of Music.

Lees verder

Colin Currie

Instrument
percussie

Colin Currie is een geprezen percussionist, hij is zowel als soloartiest als kamerartiest. Currie is Artist in Association in het Londense Southbank Centre en Artist in Residence bij het Oregon Symphony Orchestra 2015/2016-2017/2018. Hij is een echte pionier en speelde voor het eerst werken van onder andere Steve Reich, Elliott Carter, Louis Andriessen en HK Gruber. Hoogtepunten voor Currie in het seizoen 2016/2017 zijn onder meer de wereldpremière van het Percussion Concerto van Mark-Anthony Turnage samen met Marin Alsop en het Brittin-Pears Orchestra in de Royal Festival Hall. In zijn carrière won Currie al verschillende prijzen waaronder de Instrumentalist Award van de Royal Philharmonic Society in 2015 voor zijn toewijding voor het maken van nieuwe muziek.

Lees verder