Annelien Van Wauwe speelt Copland

Dag
vrijdag 11.05.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Klarinetconcerto
Symfonie nr. 5
Price range
Tickets vanaf €16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Authentiek Amerikaans
Annelien Van Wauwe zet de tanden in het riet voor Coplands prachtige Klarinetconcerto, dat opent als een tedere afscheidsgroet en eindigt met jazzy feestgedruis. Edo de Waart koppelt Coplands archetypisch Amerikaanse sound aan de Vijfde symfonie waarin Gustav Mahler een fenomenale orkestrit van tragedie naar triomf beschrijft in vijf bewegingen. De nieuwe wereld en het oude Europa samengepakt in één concert.

Met gratis inleiding om 19:15 door Piet De Volder

Omwille van een oorontsteking ziet solist Martin Fröst zich genoodzaakt zijn concert met het Antwerp Symphony Orchestra af te zeggen. Hij wordt vervangen door topklarinettiste Annelien Van Wauwe. Het programma van het concert blijft ongewijzigd (update: 08.05.2018). 

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Philharmonic. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder

Annelien Van Wauwe

Instrument
klarinet

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe, BBC New Generation Artist van 2015 tot 2017 en laureate van de Borletti Buitoni Trust Award in 2018, is bekend om haar uitvoeringen op zowel moderne als historische klarinet. Ze wordt beschouwd als een van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie.

Lees verder