Clubconcert: Prokofjev vs Rana

Dag
donderdag 12.10.2017 - 21:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€12 - €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Classical meets pop tijdens de Clubconcerten van het Antwerp Symphony Orchestra. Het orkest speelt korte stukken uit een bekend klassiek werk, een topsolist verbaast je met zijn waanzinnige muzikale skills en een bekende artiest of groep zorgt voor een intermezzo met eigen muziek. Daarnaast zorgt The Smartphone Orchestra voor een Belgische première, via de modernste technologie laat het de smartphones van het publiek synchroniseren waardoor iedereen samen muziek kan maken. Zo komen verschillende werelden bij elkaar in een casual avond die net iets anders brengt dan de concerten en festivals die je gewend bent! Special guest tijdens het eerste Clubconcert is Jasper Steverlinck.
 
Update 12.10.2017 18:00
Een zieke Jasper Steverlinck heeft afgezegd voor ons Clubconcert van deze avond. Daarom nodigden we Filip Jordens uit die samen met het Antwerp Symphony Orchestra het beste brengt van Jacques Brel. Een nieuwe ervaring voor hen die Klassiek in de Stad gemist hebben, een onverwachte bis met degenen die er al bij waren! Jasper Steverlinck wensen wij veel beterschap.

Bio's

Fabien Gabel

Fabien Gabel

Functie
Gastdirigent

Fabien Gabel volgde in 2002 een cursus orkestdirectie bij David Zinman tijdens het Aspen Music Festival en specialiseerde zich bij Bernard Haitink, Sir Colin Davis en Paavo Järvi. Gabel is sinds 2013 muziekdirecteur van het Québec Symphony Orchestra en treedt op met orkesten als het Oslo Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orchestre de Paris, het Orchestre National de Lyon en de voornaamste Londense orkesten.

Lees verder

Beatrice Rana

Instrument
piano

De drieëntwintigjarige pianiste Beatrice Rana neemt stormenderhand haar plaats in op de internationale klassiekemuziekscene. Ze werkt regelmatig samen met gerenommeerde dirigenten als Riccardo Chailly, Antonio Pappano en Yannick Nézet-Séguin en toporkesten als het City of Birmingham Symphony Orchestra, de Dresden Philharmonie en de Los Angeles Philharmonic.

Lees verder

Jasper Steverlinck

Jasper Steverlinck, is een Vlaams zanger. Hij is zanger en gitarist bij de Gentse band Arid.

Lees verder
Smartphone Orchestra

The Smartphone Orchestra

Instrument
ensemble

The Smartphone Orchestra maakt muziekstukken waarin elke smartphone zijn eigen unieke bijdrage levert. Dankzij uitgekiende technologie en een geheel nieuwe manier van componeren creëren zij een mooi tegengeluid voor de kritiek op smartphones. Dankzij The Smartphone Orchestra staat iedereen even niet afgezonderd naar hun telefoons te staren maar maak je deel uit van een bijzonder moment, mét elkaar.

Lees verder