Tournee Duitsland

Dag
donderdag 17.05.2018 - 20:00

Kurhaus

Straat
Kurhausplatz 1
Postcode
65189
Woonplaats
Wiesbaden
Pianoconcerto nr. 13 in C, KV 415
Symfonie nr. 5
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In mei trekt het Antwerp Symphony Orchestra naar het hinterland van Antwerpen en doet er enkele Duitse steden aan die zowel economisch als cultureel een belangrijke rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de banden met onze eigen haven van Antwerpen. Het is dan ook met veel plezier dat het orkest zijn ambassadeursrol opneemt en ook daar #thesoundofantwerp laat klinken.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Philharmonic. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder

Alice Sara Ott

Instrument
piano

Alice Sara Ott begon haar studies op twaalfjarige leeftijd aan het Salzburg Mozarteum bij Karl-Heinz Kämmerling. Sinds haar afstuderen heeft ze verschillende piano concours gewonnen. Zo behaalde ze onder andere de eerste prijs op de Pianello Val Tidone wedstrijd in 2004.

Lees verder