Alice Sara Ott speelt Mozart

Dag
Zaterdag 19.05.2018 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 13 in C, KV 415
Symfonie nr. 9 in e, opus 95, 'Uit de nieuwe wereld'
Price range
Tickets vanaf €12

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Boheems Amerika
De titel liegt er niet om: Dvořáks nieuwste symfonie moest aantonen hoe muziek uit de nieuwe wereld kon klinken. Hoe authentiek Amerikaans zijn werk wel is, doet er eigenlijk niet toe. Dvořáks Negende had in de eerste plaats de muzikale hope en glory van Amerika te voorspellen. Edo de Waart laat de weergaloze melodieën uit deze orkestklassieker op en neer veren, terwijl pianiste Alice Sara Ott het zonnetje laat schijnen op een van Mozarts heerlijkste pianoconcerto’s.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

 

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.

Lees verder

Alice Sara Ott

Instrument
piano

Alice Sara Ott begon haar studies op twaalfjarige leeftijd aan het Salzburg Mozarteum bij Karl-Heinz Kämmerling. Sinds haar afstuderen heeft ze verschillende piano concours gewonnen. Zo behaalde ze onder andere de eerste prijs op de Pianello Val Tidone wedstrijd in 2004.

Lees verder