Kamermuziek

Dag
Zondag 06.05.2018 - 15:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Adagio (voor hobo en strijkkwintet)
Capriccio (voor hobo)
Echoes from a play (voor hobo en strijkkwartet)
Concerto voor hobo en strijkers
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wie houdt van muziek die je naar het puntje van je stoel jaagt, is dit kamermuziekconcert een must. Eén schmierende hobo en vier tegendraadse strijkers dagen elkaar uit tot snedige melodieën, strakke beats, herfstige jazz, improvisatorische solo’s en atmosferische echo’s. Voor een zondag boordevol energie.

Bio's

Nana Hiraide

Instrument
viool

Nana Hiraide werd geboren in Japan en begon op driejarige leeftijd viool te spelen. Na haar studies aan de Toho Music University in Tokio vervolgde ze haar vioolopleiding aan de Musikhochschule in het Duitse Saarbrücken. Als soliste en chambriste maakte ze radio-opnames voor de Saarlandischer Rundfunk en de Deutschland Radio Berlin. Nana Hiraide was als solist en in talrijke kamermuziekensembles te gast op muziekfestivals in Duitsland, Finland, Frankrijk en Marokko. Sinds 2002 is ze als violiste verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Claire Lechien

Instrument
viool

Claire Lechien studeerde viool en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Daarna specialiseerde ze zich aan het Royal College of Music in Londen en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth (bij Veronique Bogaerts). Ze speelde in verschillende Belgische orkesten en werkte samen met tal van kamermuziekensembles. Sinds 2009 is ze als eerste violiste vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Sander Geerts

Instrument
altviool

Sander Geerts is een van de toonaangevende violisten in België. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en vervolmaakte zich bij gerenommeerde violisten als Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde, Tatjana Masurenko en Yuri Bashmet. Hij soleerde bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Antwerp Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden-Baden en het London Philharmonic Orchestra. In 2006 won hij een ‘Special Prize’ op de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is hij aanvoerder altviool bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Maria Mudrova

Instrument
cello

Maria Mudrova, die in 1982 werd geboren in Nizhniy Novgorod (Rusland), toonde al op een zeer jonge leeftijd haar uitzonderlijke muzikale vaardigheden. Sinds ze vijf jaar oud was kreeg ze pianolessen en een jaar later ook haar eerste cello-les. Maria studeerde met succes af aan het Music Lyceum for Specially Gifted Children. Vervolgens zette ze haar studies verder in Moskou, waar ze eerst studeerde aan het Gnessin College en vervolgens aan het Moscow State Conservatory. Onder haar docenten in Rusland telt men Professor German Gavrilov, Zoya Kuimova en Professor Igor Gavrysh. Na cum laude te zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Moskou, werd Maria uitgenodigd om in Wenen een postgraduaat te volgen bij Valentin Erben, professor aan de ”Universität der Musik und darstellende Kunst” en lid van het “Alban Berg Quartett”. Sinds 2010 speelt ze in het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Jaroslaw Mroz

Instrument
contrabas

Jaroslaw Mroz begon op zevenjarige leeftijd met cello en begon acht jaar later met contrabas. Na zijn studies in Krakau speelde hij in het Lebanese Philharmonic Orchestra. Hij specialiseerde zich aan het Trinity College of Music en de Royal Academy of Music in Londen. Hij was vast verbonden aan het orkest van het Teatro Municipal in Santiago en werkte nadien als freelancer bij diverse Britse orkesten, waaronder Philharmonia, BBC Symphony Orchestra, BBC Concert Orchestra, BBC Scottish Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Halle, Liverpool Philharmonic Orchestra en andere. Sinds 2010 is hij tweede solist contrabas bij het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal

Instrument
hobo

Piet Van Bockstal studeerde hobo bij Paul Dombrecht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zijn studies bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra). Sinds 1985 is hij eerste hobo solo van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder