Kamermuziek

Dag
Zondag 28.01.2018 - 11:00

AMUZ

Straat
Kammenstraat 81
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Pastorella in F, BWV 590 (arrangement voor fluit, Engelse hoorn en cello)
A 6 letter letter (voor Engelse hoorn)
Triosonate nr. 4 in e, BWV 528 (arrangement voor fluit, Engelse hoorn en cello)
Figment (voor cello)
Inventies en sinfonia's, BWV 772-801 (selectie) (arrangement voor fluit, Engelse hoorn en cello)
Scrivo in vento (voor fluit)
Price range
€16

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Abonnementen

Over dit concert

Wat hebben Elliott Carter en Johann Sebastian Bach met elkaar gemeen? Antwoord: hersenknersende branie en muzikale brille. Drie musici van het Antwerp Symphony Orchestra laten de Amerikaanse kranigheid van Carter overvloeien in de barokke animo van Bach. Wie niet vies is van tegendraads tijdreizen, is met dit concert aan het juiste adres.

Opgelet: dit concert start om 11:00, en niet om 15:00 zoals de andere kamermuziekconcerten.

Bio's

Edith Van Dyck

Instrument
fluit

Edith Van Dyck studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen, het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2009 is ze fluit solo bij het Antwerp Symphony Orchestra. Samen met haar moeder en pianiste Helene Luyten vormt ze een vast duo. In 2015 werd haar eerste CD uitgebracht onder het label Et'Cetera die bekroond werd met een 10 door het muziekmagazine Luister.

Lees verder
Dimitri Mestdag

Dimitri Mestdag

Instrument
Engelse hoorn

Dimitri Mestdag studeerde aan de muziekacademie van Harelbeke en aan de Kunsthumaniora Gent bij Yf Bourry. Hij behaalde masterdiploma’s hobo, Engelse hoorn en kamermuziek aan het conservatorium van Brussel bij Paul Dombrecht en Alex Van Beveren. Na masterclasses bij Thomas Indermühle, David Walter, Alain Denis en Ingo Goritzki ging hij zich vervolmaken aan het Rotterdams Conservatorium bij Emanuel Abbühl. Sinds september 1996 is hij solist Engelse hoorn van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder
Raphael Bell

Raphael Bell

Instrument
cello

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia.

Lees verder