Octopus Symfonisch Koor

Octopus is een veelzijdig ensemble dat naar buiten treedt in wisselende bezettingen van 24 tot 80 zangers onder de vorm van het Octopus Kamerkoor en het Octopus Symfonisch Koor. Octopus werkt sinds de oprichting door dirigent Bart Van Reyn op projectbasis, en wist op korte tijd een bevoorrechte positie in Vlaanderen te veroveren. Het ensemble bestaat uit een mix van gedreven semi-professionele en professionele zangers, en biedt conservatoriumstudenten zang een brug naar een professionele carrière.

Hun repertoire gaat van laat-barok tot de 21e eeuw. Naast vele a capellaprogramma’s zingen ze ook oratoria en symfonische koorwerken van Bach tot MacMillan. Ze werkten samen met orkesten als Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra, Symfonisch Orkest van de Munt, Symfonieorkest Vlaanderen, Orkest van Opera Vlaanderen, Belgian National Orchestra, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Musica Viva Moskou, NDR Radiophilharmonie, Bochumer Symphoniker en barokorkesten B'Rock en Le Concert d’Anvers. Het koor werkte naast Bart Van Reyn met dirigenten als Christian Arming, Hugh Wolff, Edo De Waart, Martyn Brabbins, Leif Segerstam, James MacMillan, Laurence Equilbey, Richard Egarr, Ottavio Dantone, Stéphane Denève en Philippe Herreweghe.

Octopus was te gast op festivals als het Klarafestival, Laus Polyphoniae, Festival van Vlaanderen Gent, La Chaise-Dieu (F), Kloster Eberbach (D). Ze stonden in de Belgische grote zalen als Bozar, Flagey, deSingel, Koningin Elisabethzaal, De Bijloke, Concertgebouw Brugge, Salle Philharmonique de Liège en buitenlandse zalen als Tsjaikofski Conservatorium Moskou, De Doelen Rotterdam, Théâtre des Champs-Elysées, L’Arsenal Metz en Cité de la Musique Paris. Er werden verscheidene radio-opnamen voor Klara, Radio 4 NL en Radio France gemaakt.

www.octopusensembles.be

 

Octopus Symfonisch Koor