Octopus Symfonisch Koor

Octopus is een flexibel ensemble van 32 tot 100 zangers. Het koor voert zowel barokke en klassieke oratoria, romantische en hedendaagse a-capellamuziek, als werken met symfonisch orkest uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van oprichter Bart Van Reyn.

De symfonische bezetting van het Octopus Symfonisch Koor gaat van 60 tot 100 zangers. Het repertoire gaat van romantische oratoria tot hedendaagse koorsymfonische werken. Met Le Concert d’Anvers brachten ze concerten op historische instrumenten en het koor werkte samen met orkesten als de Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra, Musica Viva Moskou, het Symfonieorkest Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en met dirigenten als Yoel Levi, Michel Tabachnik, Sîan Edwards, Alexandr Rudin en Christian Arming.

Octopus was te gast op festivals als de Beethoven-happening, het Klarafestival, het Festival van Vlaanderen Gent, Theater aan Zee, en in de grote zalen als Bozar, deSingel, de Koningin Elisabethzaal, De Bijloke, Tsjaikofski Conservatorium Moskou, De Doelen Rotterdam, L’Arsenal Metz en Cité de la Musique Parijs. Er werden verscheidene radio-opnamen voor Klara en Radio France gemaakt.

In 2013 waren ze ondermeer te horen in Brahms’ Ein deutsches Requiem en Schuberts Mis in F en zongen ze Mendelssohns Paulus op het slotconcert van Musica Sacra Maastricht met een live-uitzending op Radio 4.

Sinds 2013 ontvangt Octopus een structurele subsidie van de Vlaamse Gemeenschap.

www.octopusensembles.be

 

Octopus Symfonisch Koor