Online theaterconcert: Midzomernachtsdroom

Dag
Vrijdag 09.04.2021 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis, reserveren verplicht

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren ticketbalie: di en do van 14:00 tot 16:45
  • openingsuren ticketlijn: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Mendelssohns toneelmuziek voor Midzomernachtsdroom staat net als het onbetwiste meesterwerk van Shakespeare eeuwen later nog steeds als een huis. Het Antwerp Symphony Orchestra en Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe en theatergezelschap de Roovers bezegelen dit geslaagde huwelijk tussen muziek en toneel met een magisch theaterconcert. De bevreemdende wereld van het stuk wordt doorgetrokken naar de coulissen van de Koningin Elisabethzaal, op en achter het podium lopen droom en realiteit door elkaar.

Door de huidige omstandigheden moesten we de tickets voor dit concert in de Koningin Elisabethzaal jammer genoeg annuleren. Samen met regisseur Jeremy De Ryckere (bekend van o.a. 'Vijf jaar hier' en 'De opvolger') toverden we het theaterconcert om tot een totaalspektakel in beeld en geluid. Verwacht je aan een meeslepende multimediale productie met video, theater en muziek. 

Reserveer nu je gratis ticket en haal op vrijdag 9 april de magie van Midzomernachtsdroom in huis. 

Copresentatie met de Roovers

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Sara De Bosschere

Instrument
spel

Sara De Bosschere richtte na haar opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met haar klasgenoten de Roovers op. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All My Sons, Twee Vrienden, Blue Remembered Hills, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.

 Verder speelt zij bij andere gezelschappen en huizen als Toneelhuis, maatschappij discordia, De Tijd en Toneelgroep Amsterdam. Verschillende keren stond zij op internationale podia in bijvoorbeeld Lissabon, Ljubljana, Oslo, Lausanne en Minneapolis.

 Ze werkte onder andere samen met regisseurs als Jan Decorte, Peter Van Kraaij, Roy Faudree, Josse De Pauw en Gerardjan Rijnders en Jan Joris Lamers. Van 2014 tot 2016 speelde ze mee in de productie The Civil Wars van Milo Rau. Sinds mei 2018 speelt Sara mee in Rau's La Reprise. Verder speelt ze mee in films als Belgica (Felix Van Groeningen), Exit (Boris Paval Conen) en Wasteland (Pieter Van Hees). Ook is ze te zien in de met een Emmy bekroonde televisieseries Wat als?Lees verder

Sofie Sente

Instrument
spel

Sofie startte na haar opleiding op het conservatorium van Antwerpen bij het toen recent opgerichte de Roovers. Zij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Oom Wanja, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt.


 Verder speelde ze bij gezelschappen en huizen als De Appel (o.a. De eenzame weg), Het Nationaal Toneel (Duifje Klok), Malpertuis (Troje Trilogie), De Bloedgroep, Ibycus (De Tolbrug), Lampe (De maten van het mogelijke), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline) en Het Vervolg (Duizend rozen).

 Ze was te zien in films als Rundskop (Michaël Roskam) en The Broken Circle Breakdown (Felix Van Groeningen). Sofie treedt regelmatig op als gastdocente in de conservatoria van Antwerpen, Maastricht en Leuven.

Lees verder

Luc Nuyens

Instrument
spel

Luc begon na zijn opleiding aan het conservatorium van Antwerpen samen met zijn klasgenoten de Roovers. Hij speelde onder andere mee in Maria Stuart, Van de brug af gezien, All my sons, Alcestis, Blue Remembered Hills, Twee Vrienden, Oresteia, Timon van Athene en Alsemkomt. Verder speelde hij diverse projecten bij onder andere NTG-Het Salon, maatschappij discordia (o.a. Die Raüber, Fin de Saison, Liebelei, Familie, De Kersentuin), De Vere, Compagnie De Koe (De slag van Glottis), HETPALEIS (Filoktetes), Het Toneelhuis (Kasimir en Karoline), BRONKS/Walpurgis (De Kleine Zeemeermin) en Theater Stap (De Bank). Luc is te zien in films als Groenten uit Balen (Frank van Mechelen) en Dirty Minds (Pieter Van Hees) en series als Het Eiland en het met een Emmy bekroonde Wat als? Hij gaf/geeft les aan RITS, P.A.R.T.S, het conservatorium van Antwerpen en LUCA.

Lees verder

Michael Vergauwen

Instrument
spel

Michael Vergauwen studeerde in 2004 af als master in de Kunstwetenschappen, optie Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en in 2008 volgde hij de acteursopleiding van het Herman Teirlinck Instituut en Dora van der Groen in Antwerpen. Hij werkte onder meer samen met Speelteater/Kopergietery, De Tijd, Het Toneelhuis, Walpurgis, Jan Decorte, de Roovers, De Werf, Het Eenzame Westen, 't Arsenaal en Compagnie De Koe. Michael had gastrollen in televisiereeksen als Code 37, De zonen van Van As, Aspe, Zone Stad, Professor T, Cordon, en De Ridder.

Lees verder
Ilse Eerens

Ilse Eerens

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Ilse Eerens begon haar studie aan het Lemmensinstituut te Leuven en zette die voort bij Jard van Nes aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en Den Haag. Ze behaalde meerdere prijzen op zangwedstrijden zoals het Internationaal Concours van ’s-Hertogenbosch in 2004 en het ARD Musik Wettbewerb in 2006.

Lees verder

de Roovers

Instrument
regie

De Roovers is een Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers en -makers. Ze werken nooit met een regisseur; elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden. De acteurs verdiepen zich in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten of gaan aan de slag met hedendaagse schrijvers als Paul Auster en Judith Herzberg. Maar evengoed maken ze theater voor kinderen of wagen ze zich aan muziektheater. Het collectief ontstond in 1994 toen Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente afstudeerden aan het conservatorium van Antwerpen. Fotograaf en scenograaf Stef Stessel, die van bij de start deel uitmaakt van het Rooverstraject, bepaalt ontegensprekelijk mee de typische Rooversstijl.

Lees verder

Collegium Vocale Gent

Instrument
orkest

Collegium Vocale werd opgericht in 1970 op initiatief van Philippe Herreweghe samen met een groep bevriende studenten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. De authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals van Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Amerika, Japan, Hongkong en Australië. Sinds 2017 organiseert het ensemble in het Italiaanse Toscane een eigen zomerfestival: Collegium Vocale Crete Senesi.

Lees verder