Online theaterconcert: Midzomernachtsdroom

Vr 09.04.2021 - 20:00
vanuit de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen

Antwerp Symphony Orchestra
Philippe Herreweghe dirigent
Sara De Bosschere spel
Sofie Sente spel
Luc Nuyens spel
Michael Vergauwen spel
Ilse Eerens sopraan
Dorothee Mields sopraan
Jeremy De Ryckere regie
de Roovers regie
Collegium Vocale Gent koor
Pynoo kostuum

Mendelssohn Ein Sommernachtstraum, opus 61

Volgens de huidige maatregelen mag het orkest samen repeteren en spelen achter gesloten deuren, en we laten je graag meegenieten van de muziek die klinkt in onze concertzaal. Op vrijdag 9 april vanaf 20:00 streamen we ons concert onder leiding van Philippe Herreweghe vanuit de Koningin Elisabethzaal. Je kan dit concert nog enkele maanden herbekijken.

Mendelssohns toneelmuziek voor Midzomernachtsdroom staat net als het onbetwiste meesterwerk van Shakespeare eeuwen later nog steeds als een huis. Het Antwerp Symphony Orchestra en Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe en theatergezelschap de Roovers bezegelen dit geslaagde huwelijk tussen muziek en toneel met een magisch theaterconcert. De bevreemdende wereld van het stuk wordt doorgetrokken naar de coulissen van de Koningin Elisabethzaal, op en achter het podium lopen droom en realiteit door elkaar.

Door de huidige omstandigheden moesten we de tickets voor dit concert in de Koningin Elisabethzaal jammer genoeg annuleren. Samen met regisseur Jeremy De Ryckere (bekend van o.a. 'Vijf jaar hier' en 'De opvolger') toverden we het theaterconcert om tot een totaalspektakel in beeld en geluid. Verwacht je aan een meeslepende multimediale productie met video, theater en muziek. 

Copresentatie met de Roovers

---

Hulp nodig?
Hier vind je een antwoord op veelgestelde vragen >>>