OORcolleges (LO)

In de OORcolleges verbindt het Antwerp Symphony Orchestra aantrekkelijke muziekwerken uit het klassieke concertrepertoire met een aanstekelijk verhaal. Een uniek, uitgekiend concept voor elke leeftijdsgroep ligt aan de basis van elke voorstelling. In de OORcolleges voor het lager onderwijs zien leerlingen het symfonisch orkest aan het werk op het podium van de Koningin Elisabethzaal, terwijl topacteurs de muziek omkaderen met een heerlijk meeslepende vertelling.

Inschrijven kan vanaf 07.06.2022

---

ASSEPOESTER - voor 1e tot 3e leerjaar

di 04.10.2022 — 11:00 & 13:30

Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

vr 07.10.2022 — 11:00 & 13:30

Muziekcentrum De Bijloke, Gent 

Nooit was er een sympathieker poetsmeisje dan Assepoester. Kristine Van pellicom en Ivan Pecnik halen de bezem door Massenets wervelende operapartituur en vertellen het klassieke verhaal over onverwoestbare dromen, pompoenen met vierwielaandrijving, prinsen met gepoetste tanden en extreem breekbare muiltjes. Zo wordt het feeërieke sprookje plots een hip spektakel voor de hele familie! Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Olivier Robe, met Kristine Van pellicom (tekst en regie), Bart Van Nuffelen (tekst en regie) en Ivan Pecknik (spel). Met muziek van Massenet.

---

BEESTENBENDE - voor 3e tot 5e leerjaar

vr 03.02.2023 — 11:00 & 13:30

Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

De prachtige Koningin Elisabethzaal is niet alleen de plaats waar de mooiste muziek weerklinkt, maar ze heeft ook zelf heel wat verhalen te vertellen. Kijk maar eens naar boven wanneer je in de buurt bent. Je zou er zo voorbij lopen, maar als je goed kijkt, zie je dat er dieren afgebeeld staan op de voorgevel. Die staan daar natuurlijk niet toevallig! In dit KIDconcert maak je kennis met de sympathieke beeldhouwer die de tijger, de aapjes en de eekhoorns tot zijn beste vrienden mocht rekenen. Op de tonen van magische muziek van Poulenc komt de sierlijke gevel van de Elisabethzaal voor even tot leven. Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Stijn Saveniers, met tekst van Joris Van den Brande en muziek van Poulenc.

---

ROMEO EN JULIA - voor 4e tot 6e leerjaar

do 16.03.2023 — 11:00 & 13:30

Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

vr 17.03.2023 — 11:00 & 13:30

Muziekcentrum De Bijloke, Gent

In Verona kunnen de Montacci’s en de Capuletti’s elkaars bloed wel drinken, maar wat gebeurt er wanneer twee leden van beide families hopeloos verliefd op elkaar worden? Romeo en Julia heten ze en ze zijn vastbesloten om de kinderachtige ruzie tussen hun families niet in de weg te laten staan van hun geluk. Maar dat is zonder Julia’s neef Tybalt gerekend. Hun sprookjesachtige huwelijk wordt verstoord door een duel op leven en dood tussen Romeo en Tybalt op de parking van een pizzeria, terwijl Mamma Miracoli een heerlijke pot dampende spaghetti staat te bereiden. Maestro Dirk Brossé dirigeert ondertussen muziek van Prokofjev tijdens deze KIDversie van Shakespeares Romeo en Julia, het legendarische theaterstuk dat 400 jaar na datum nog steeds elk verhaal over verliefde tieners met kibbelende schoonfamilies inspireert. Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Dirk Brossé, met tekst van Joris Van den Brande en muziek van Prokofjev.

---

EXTRA OPTIE - Voorbereidende workshop in de klas

Op aanvraag bij reservatie komt een ervaren muziekanimator van het Antwerp Symphony Orchestra naar je school om het verhaal en de muziek van het OORcollege in te leiden. In deze creatieve workshop zingen en dansen de leerlingen en componeren ze eigen melodieën. Zo ontdekken de kinderen de verhalen achter de muziek en wordt jouw klas helemaal klaargestoomd voor het grote concertbezoek.

  • Duur workshop: 90 minuten
  • Prijs workshop: €3 per leerling