OORcolleges (LO)

In de OORcolleges verbindt het Antwerp Symphony Orchestra aantrekkelijke muziekwerken uit het klassieke concertrepertoire met een aanstekelijk verhaal. Een uniek, uitgekiend concept voor elke leeftijdsgroep ligt aan de basis van elke voorstelling. In de OORcolleges voor het lager onderwijs zien leerlingen het symfonisch orkest aan het werk op het podium van de Koningin Elisabethzaal, terwijl topacteurs de muziek omkaderen met een heerlijk meeslepende vertelling.

Wachtlijst
Sinds begin september mogen we opnieuw meer mensen toelaten in onze concertzaal. Voor de OORcolleges hanteren we op dit moment een maximum van 800 personen en werken we verder met wachtlijsten. Wil je graag met je klas naar een activiteit komen, zet je dan zeker op de wachtlijst via educatie [at] antwerpso.be. Zodra er extra plaatsen vrijkomen, nemen we contact met je op om je inschrijving te bevestigen. Hou er wel rekening mee dat een plaats op de wachtlijst geen garantie biedt op tickets en dat extra plaatsen steeds op basis van het 'first come, first served'-principe worden toegekend.

---

DE REISVAARDERS - voor 1e tot 3e leerjaar

vr 29.01.2021 - 11:00 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>>
vr 29.01.2021 - 13:30 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>>
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen 

Luchtballonnen op drift, gewelven onder de grond, mysterieuze lichtstralen, duikboten in nood, geheimzinnige eilanden, raketten uit blikzilver en reizen naar het onmogelijke: welkom in het fabuleuze universum van Jules Verne, uitvinder van de sciencefiction. Nico Sturm stroopt zijn mouwen op en neemt je mee op een curieuze langeafstandsreis naar overal en nergens. De vrolijke belle epoque- muziek van Camille Saint-Saëns verleent zijn avonturen de nodige panache. 

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Steven Verhaert, met Nico Sturm (spel & tekst) en Evelien Bosmans (spel), op muziek van Camille Saint-Saëns.

---

***Update 17.09.2020***
Omwille van de huidige omstandigheden worden de OORcolleges Romeo & Julia en Pulcinella omgewisseld. Voor Romeo & Julia is namelijk een grote bezetting van het orkest nodig en dat is met de geldende afstandsregels niet haalbaar. 
De doelgroep blijft dezelfde (4-6de leerjaar).***

PULCINELLA - voor 3e tot 5e leerjaar

vr 19.03.2021 - 11:00 --> VERPLAATST NAAR vr 16.10.2020 - 11:00 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>> 
vr 19.03.2021 - 13:30 --> VERPLAATS NAAR
 vr 16.10.2020 - 13:30 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>>
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
ma 22.03.2021 - 11:00 & 13:30 --> VERPLAATST NAAR ma 19.10.2020 - 11:00 & 13:30
Muziekcentrum De Bijloke, Gent

Volkse humor, verwarrende verkleedpartijen, karikaturale personages en, uiteraard, de liefde: Joris Van den Brande en Koen De Graeve spelen de sluwe Pulcinella en de op macht beluste Pantalone tijdens dit dolkomische KIDconcert in ware commedia dell’arte-stijl. En met de muziek van Stravinski’s Pulcinella zit dat wel goed. Voor dit ballet rakelde de Russische componist oude Italiaanse partituren op en gaf ze een vlotte, moderne toets.  

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Michiel Delanghe, met Joris Van den Brande (spel & tekst) en Bert Dobbelaere (spel), op muziek van Igor Stravinski.  

Lesmap bij Pulcinella >>>

---

***Update 17.09.2020***
Omwille van de huidige omstandigheden worden de OORcolleges Romeo & Julia en Pulcinella omgewisseld. Voor Romeo & Julia is namelijk een grote bezetting van het orkest nodig en dat is met de geldende afstandsregels niet haalbaar. 
De doelgroep blijft dezelfde (4-6de leerjaar).***

ROMEO & JULIA - voor 4e tot 6e leerjaar

vr 16.10.2020 - 11:00 --> VERPLAATST NAAR vr 19.03.2021 - 11:00 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>>
vr 16.10.2020 - 13:30 --> VERPLAATST NAAR vr 19.03.2021 - 13:30 // VOLZET - Zet je op de wachtlijst >>>
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
ma 19.10.2020 - 11:00 & 13:30 --> VERPLAATST NAAR ma 22.03.2021 - 11:00 & 13:30
Muziekcentrum De Bijloke, Gent

In Verona kunnen de Montacci’s en de Capuletti’s elkaars bloed wel drinken, maar wat gebeurt er wanneer twee leden van beide families hopeloos verliefd op elkaar worden? Romeo en Julia heten ze, en ze zijn vastbesloten om de kinderachtige ruzie tussen hun families niet in de weg te laten staan van hun geluk. Maar dat is zonder Julia’s neef Tybalt gerekend. Hun sprookjesachtige huwelijk wordt verstoord door een duel op leven en dood tussen Romeo en Tybalt op de parking van een pizzeria, terwijl Mamma Miracoli een heerlijke pot dampende spaghetti staat te bereiden. Maestro Dirk Brossé dirigeert ondertussen muziek van Prokofjev tijdens deze KIDversie van Shakespeare’s Romeo en Julia, het legendarische theaterstuk dat 400 jaar na datum nog steeds elk verhaal over verliefde tieners met kibbelende schoonfamilies inspireert.

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Dirk Brossé, met Joris Van den Brande (tekst), Steve Aernouts (spel) en Kristine Van pellicom (spel), op muziek van Sergej Prokofjev.  

---

EXTRA - Voorbereidende workshop in de klas

Op aanvraag bij reservatie komt een ervaren muziekanimator van het Antwerp Symphony Orchestra naar je school om het verhaal en de muziek van het OORcollege in te leiden. In deze creatieve workshop zingen en dansen de leerlingen en componeren ze eigen melodieën. Zo ontdekken de kinderen de verhalen achter de muziek en wordt jouw klas helemaal klaargestoomd voor het grote concertbezoek.

  • Duur workshop: 90 minuten
  • Prijs workshop: €3 per leerling

---

Gerust en veilig samen met je leerlingen naar onze educatieve activiteiten in deze speciale tijden

We treffen alle voorbereidingen om ervoor te zorgen dat je na de zomer gerust en veilig samen met je leerlingen van onze educatieve activiteiten kan blijven genieten. Het onthaal zal anders verlopen, je zal verspreid over de zaal zitten en ook het orkest zal anders opgesteld staan op het podium. 

Als we - omwille van het Coronavirus - in de toekomst concerten en activiteiten moeten aanpassen of annuleren, dan brengen wij je hiervan als eerste op de hoogte. In geen geval ben je je geld kwijt, we bieden je uiteraard altijd een gepaste compensatie of oplossing.