OORcolleges (LO)

In de OORcolleges verbindt het Antwerp Symphony Orchestra aantrekkelijke muziekwerken uit het klassieke concertrepertoire met een aanstekelijk verhaal. Een uniek, uitgekiend concept voor elke leeftijdsgroep ligt aan de basis van elke voorstelling. In de OORcolleges voor het lager onderwijs zien leerlingen het symfonisch orkest aan het werk op het podium van de Koningin Elisabethzaal, terwijl topacteurs de muziek omkaderen met een heerlijk meeslepende vertelling.

---

DE WARE VERHALEN VAN DE LEUGENBARON - voor 1e tot 3e leerjaar

do 14.10.2021 - 11:00 & 13:30 - ***VOLZET***
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen
vr 15.10.2021 - 11:00 & 13:30

Muziekcentrum De Bijloke, Gent 

'Kom, ga zitten en luister. Nee! Niets te maren! Ga zitten en luister naar wat ik te zeggen heb. Knoop het goed in je oren. Ik vertel, en jij luistert! Ik hier, jij daar! En anders hak ik je oren eraf. Want ik ben goed in precisiewerk!’ Je doet maar beter wat hij zegt. De verhalen van baron von Münchhausen mogen dan wel zo doldwaas zijn dat ze onmogelijk echt gebeurd kunnen zijn, de baron en zijn geliefde paard Theofiel dulden geen tegenspraak wanneer ze hun ‘waargebeurde’ avonturen vertellen. Terwijl iedereen weet dat het leugens zijn… Toch?  

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Jaume Santonja, met Ivan Pecknik (spel), op tekst van Siska Goeminne en met muziek van Haydn. 

---

REPELSTEEL - voor 4e tot 6e leerjaar

vr 21.01.2022 - 11:00 & 13:30 - ***VOLZET***
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

‘Elke repelsteel is er één te veel!’ Oh ja, het zit er bovenarms op tussen de molenaar van het dorp en de repelstelen. Maar wat als de molenaarsdochter het op een akkoordje gooit met zo’n vervaarlijk beest om met de koning te kunnen trouwen? Antwerp Symphony en Theater FroeFroe slaan de (poppen)handen in elkaar voor dit verhaal vol spanning, magie, liefde en prachtige muziek van Edward Elgar.

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Dirk Brossé, met Maarten Bosmans, Tineke Caels, Dries De Win, Heleen Haest en Marianne Loots (spel), op tekst van Jan Maillard en met muziek van Elgar.

---

ORFI EN JEURIE - voor 3e tot 5e leerjaar

do 24.03.2022 - 11:00 & 13:30
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

vr 25.03.2022 - 11:00 & 13:30
Muziekcentrum De Bijloke, Gent

De kracht van muziek is zo sterk dat ze mensen uit het dodenrijk terug naar de wereld der levenden kan brengen. Echt waar, vraag dat maar aan Orfi. Deze buitengewoon muzikaal begaafde jongeling ondernam de heikele tocht langs de bokkige, behoorlijk zwijgzame veerman Charon en voorbij de drieste, driekoppige hellehond Cerberus tot diep in de onderwereld. En dat allemaal om zijn kersverse bruid Jeurie te redden. Zijn wapen? Zijn trouwe lier waarmee hij alles en iedereen met zoete klanken kon betoveren. Bert Verbeke en Jolijn Antonissen vertellen deze wondermooie Griekse mythe over liefde en vertrouwen. Antwerp Symphony en David Ramael vullen aan met muziek die geïnspireerd werd door het verhaal van Orfeus en Euridice.

Door het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van David Ramael, met Jolijn Antonissen en Bert Verbeke (spel), op tekst van Jos Dom en met muziek van o.a. Offenbach en Liszt.

---

EXTRA OPTIE - Voorbereidende workshop in de klas

Op aanvraag bij reservatie komt een ervaren muziekanimator van het Antwerp Symphony Orchestra naar je school om het verhaal en de muziek van het OORcollege in te leiden. In deze creatieve workshop zingen en dansen de leerlingen en componeren ze eigen melodieën. Zo ontdekken de kinderen de verhalen achter de muziek en wordt jouw klas helemaal klaargestoomd voor het grote concertbezoek.

  • Duur workshop: 90 minuten
  • Prijs workshop: €3 per leerling