Openingsgala met Diana Damrau – Kings & Queens of Opera

Dag
Zaterdag 25.09.2021 - 20:15

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €35
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Voor het jaarlijkse openingsgala heeft Antwerp Symphony opnieuw een grande dame uit de operawereld te gast. Diana Damraus buitenaardse ademcontrole, gedetailleerde en delicate toonvorming en meeslepende inlevingsvermogen maken haar tot een van de meest geliefde zangeressen van deze tijd. Ze is dan ook overal ter wereld te horen in de beste operahuizen en op de meest prestigieuze podia. Samen met dirigent Pavel Baleff en bas Nicolas Testé zet ze het klassieke concertseizoen in met een programma vol koninklijke aria’s en duetten.  

Met aria's van o.a. Donizetti, Rossini, Verdi en Gounod

Dit is een prestigeconcert (aangepast zaalplan en aangepaste prijzen van toepassing)

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Pavel Baleff

Functie
Gastdirigent

De Bulgaarse dirigent Pavel Baleff is chef-dirigent van de Philharmonie Baden-Baden en artistiek directeur van de Carl Flesch Akademie. Hij is een vaste gastdirigent bij verschillende orkesten en operahuizen zoals het Münchner Rundfunkorchester, het Bulgarian National Radio Symphony Orchestra, de Komische Oper in Berlijn, het Bolshoi Theater in Moskou, de Oper Leipzig en Wiener Staatsoper.

Lees verder

Diana Damrau

Sopraan Diana Damrau speelt al twee decennia op de belangrijkste opera- en concertpodia ter wereld. Haar uitgebreide repertoire omvat zowel lyrische sopraan- als coloratuurrollen, waaronder de titelrollen in Lucia di Lammermoor (La Scala, Beierse Staatsopera, Metropolitan Opera, Royal Opera, Royal Opera House), Manon (Weense Staatsopera, Metropolitan Opera) en La Traviata (La Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra National de Paris en Bavarian State Opera) en Queen of the Night in The Magic Flute (Metropolitan Opera, Salzburg Festival, Vienna State Opera, Royal Opera House).

Lees verder

Nicolas Testé

Instrument
basbariton

De Franse bas Nicolas Testé treedt regelmatig op in vele wereldberoemde operahuizen zoals The Metropolitan Opera, de Bayerische Staatsoper, de Los Angeles Opera, de San Francisco Opera, de Deutsche Oper Berlin, de Opéra National de Paris, het Teatro Real de Madrid, La Scala Milaan, het Grand Théâtre de Genève en het Teatro La Fenice.

Lees verder