Openingsgala met Elīna Garanča

Dag
Donderdag 19.09.2019 - 20:15

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Luisa Miller (ouverture)
Nel giardin del bello (Don Carlo)
Intermezzo (uit: Manon Lescaut)
Ecco, respiro appena... lo son l'umile ancella (Adriana Lecouvreur)
La forza del destino (ouverture)
O don fatale, o don crudel (Don Carlo)
El bateo (prelude)
T'estimo
Musica proibita
Die leichte kavallerie (ouverture)
El día que me quieras
Intermezzo (La boda de Luis Alonso)
No puede ser (La tabernera del puerto)
Price range
Vanaf €34
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Elīna Garanča bracht La Scala en de Wiener Staatsoper in vervoering en nu is het aan de Koningin Elisabethzaal: de Letse wereldster luidt samen met het Antwerp Symphony Orchestra het nieuwe concertseizoen in. Haar prachtige mezzosopraan laat niemand onberoerd, haar gracieuze podiumprésence is een streling voor het oog. In september verleidt Garanča je met de mooiste zuiderse aria’s, die in de fenomenale akoestiek van de Elisabethzaal zullen klinken zoals je ze nooit eerder hebt gehoord.

Dresscode: stadskledij

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Dit is een prestigeconcert.

Bio's

Karel Mark Chichon

Functie
Gastdirigent

De Britse dirigent Karel Mark Chichon blijft het internationale publiek prikkelen met zijn temperament, passie en muzikaliteit. Als erkenning voor zijn diensten aan de muziek maakte Hare Majesteit Koningin Elizabeth II van Engeland in juni 2012 Chichon tot Officier van de Most Excellent Order of the British Empire (OBE). In 2016 werd hij verkozen tot Fellow van de Royal Academy of Music als erkenning voor zijn prestaties binnen het beroep.

Lees verder

Elīna Garanča

Elīna Garanča (geboren 16 september 1976) is een Letse mezzosopraan. Met een muzikale familieachtergrond begon ze in 1996 met haar studie zang in haar geboortestad Riga en vervolgde ze haar studie in Wenen en in de Verenigde Staten. In 1999 won ze de eerste plaats in een belangrijke wedstrijd in Finland en begon ze aan een carrière in Europa. Wereldwijde engagementen volgden al snel op haar optredens op het Salzburger Festspiele 2003.

Lees verder