Openingsgala met Angela Gheorghiu

Dag
Za 22.09.2018 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Wals (uit: Faust)
Del sultano Amuratte… lo son l’umile ancella (uit: Adriana Lecouvreur)
Ma, dunque, è vero? (uit: Adriana Lecouvreur)
Recitar!... Vesti la giubba (uit: Pagliacci)
Aragonaise (uit: Carmen, orkestsuite nr. 1)
L’amour est un oiseau rebelle, “Habanera” (uit: Carmen)
E lucevan le stelle (uit: Tosca)
In quelle trine morbide (uit: Manon Lescaut)
Polonaise (uit: Jevgeni Onegin)
Colpito qui m’avete (uit: Andrea Chénier)
Un bel dí, vedremo (uit: Madama Butterfly)
Vicino a te s’acqueta (uit: Andrea Chénier)
Intermezzo (uit: Cavalleria rusticana)
Nessun dorma (uit: Turandot)
Ebben? Ne andrò lontana (uit: La Wally)
Muzica (uit: Valurile Dunarii)
Price range
Tickets vanaf €33
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het Antwerp Symphony Orchestra opent het klassieke concertseizoen in stijl met een openingsgala. Na de fenomenale passage van Juan Diego Flórez vorig seizoen, betovert nu Angela Gheorghiu het podium van de Koningin Elisabethzaal. De Roemeense wereldster veroverde de harten van miljoenen operaliefhebbers met haar zwoele, donkergekleurde sopraan. Sinds haar overrompelende debuut in 1992 in Covent Garden begon een zegetocht langs de grootste operahuizen ter wereld. In september rolt het Antwerp Symphony Orchestra de rode loper uit voor deze wereldberoemde sopraan. Met stratosferische aria’s van o.a. Bizet, Cilea en Puccini belooft dit galaconcert een onvergetelijk glamoureuze start van het nieuwe concertseizoen te worden.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Bio's

Ciprian Teodorascu

Functie
Gastdirigent

Ciprian Teodorascu studeerde compositie en directie aan het conservatorium van Boekarest en vervolmaakte zich in Parijs. Hij was als dirigent verbonden aan de Opera Brasov van 2001 tot 2002 en is op dit moment dirigent aan de Nationale Opera in Boekarest.

Lees verder

Angela Gheorghiu

Instrument
sopraan

Angela Gheorghiu debuteerde in 1992 aan het Royal Opera House Covent Garden, de Metropolitan Opera én de Wiener Staatsoper. Sindsdien was ze te gast in alle gerenommeerde operahuizen en concertzalen ter wereld en ze wordt door zowel operaliefhebbers als recensenten beschouwd als een van de grootste sopranen aller tijden. In 2001 en 2010 werd Gheorghiu uitgeroepen tot Female Artist of the Year op de Classical Brit Awards en ook haar cdopnames werden bekroond met o.a. Gramophone-, Diapason d’Or- en Echo Klassik-awards.

Lees verder

Teodor Ilincai

Instrument
tenor

De Roemeense tenor Teodor Ilincai maakte zijn internationale debuut in januari 2009 op de scène van de opera van Hamburg als MacDuff in Macbeth van Verdi. Nog in 2009 debuteerde hij aan de Staatsoper Wien en het Royal Opera House in Londen. Sindsdien heeft Ilincăi zijn repertoire stelselmatig uitgebreid en hij werd uitgenodigd door de belangrijkste operahuizen ter wereld, zoals Londen, Parijs, Monte Carlo, Hamburg, Wenen, Sevilla, de Deutsche Oper Berlin en het Macerata Opera Festival.

Lees verder