Openingsgala met Sonya Yoncheva

Dag
Zaterdag 19.09.2020 - 20:15

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €34
Niet in verkoop

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wanneer superster Sonya Yoncheva met een Puccini-programma de Koningin Elisabethzaal aandoet, dan is betoverende schoonheid gegarandeerd. De Bulgaarse sopraan verschijnt wereldwijd op de meest prestigieuze podia en laat operaliefhebbers smelten van ontroering met haar passionele vertolkingen van Puccini’s hoofdrollen, zoals Mimì uit La Bohème en Tosca. Samen met het Antwerp Symphony Orchestra klinkt ze op het nieuwe concertseizoen tijdens een galaconcert in de wonderlijke akoestiek van onze eigen Elisabethzaal.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.
Dit is een prestigeconcert.

Bio's

Boian Videnoff

Functie
Gastdirigent

Boian Videnoff is artistiek en algemeen directeur van de Mannheimer Philharmoniker, het orkest dat hij in 2010 oprichtte. Hij werkt regelmatig samen met gerenommeerde solisten zoals Mischa Maisky, Sergej Babayan, Julian Steckel, Johannes Moser, Sergej Nakarjakov en Igor Levit. Hij dirigeerde in grote zalen waaronder de Elbphilharmonie in Hamburg, de Gasteig en de Herkulessaal in München, het Auditorio Nacional de Música in Madrid, het auditorium La Verdi in Milaan, de Alte Oper in Frankfurt, de Stadtcasino in Basel en de Liederhalle in Stuttgart. Als gastdirigent werkt hij samen met orkesten als de Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, het WDR Sinfonieorchester Köln, het Orchestra della Svizzera Italiana, de Kremerata Baltica, het Frankfurter Opernorchester, de Nürnberger Symphoniker, de Slovak Philharmonic, het Slovak Radio Symphony Orchestra en het Orchestre de Chambre du Luxembourg.

Lees verder

Sonya Yoncheva

Instrument
sopraan

Sonya Yoncheva is een vaste waarde in alle belangrijke operahuizen zoals The Metropolitan Opera, het Royal Opera House Covent Garden, het Teatro alla Scala, de Bayerische Staatsoper, de Staatsoper Berlin, de Wiener Staatsoper en de Opéra de Paris. Haar onvergetelijke vertolkingen van iconische rollen in opera’s van onder anderen Mozart, Verdi en Puccini oogsten wereldwijd lof van zowel het publiek als de pers. De unieke schoonheid van haar stem en haar uitzonderlijke dramatische talent maken van de Bulgaarse sopraan ook een ster op de concertpodia tijdens recitals en galaconcerten overal ter wereld. Ze won de eerste prijs op de Plácido Domingo’s Operalia Competition 2010, kreeg in 2015 de ECHO Klassik Award als Newcomer of the Year en werd door de lezers van Opera Magazine in 2019 verkozen tot winnares op de International Opera Awards.

Lees verder