Openluchtconcert 2019

Naar goede gewoonte sluit het Antwerp Symphony Orchestra de zomer af met een gratis openluchtconcert op het Sint-Jansplein.

Wanneer?
Zondag 1 september vanaf 18:00

Waar?
Sint-Jansplein, Antwerpen

Programma

  • 18:00 - Voorprogramma: Re-Mix Orchestra
    Gustav Mahler zei het al: ‘traditie is niet het vereren van de assen, wel het brandend houden van de vlam’. Elk jaar verwelkomen we bij het Re-Mix Orchestra een nieuwe ploeg jonge muzikanten, dus dat zit wel goed. Onder leiding van Londenaar Paul Griffiths en samen met enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra warmen ze het Sint-Jansplein op tijdens ons openluchtconcert, met de wereldpremière van hun eigen compositie. Special guest van deze editie is violist Tcha Limberger, een van de meest geliefde en gerespecteerde gipsymuzikanten.

  • 19:30 - Openluchtconcert: Antwerp Symphony Orchestra
    Het hoeft niet altijd viool, piano of cello te zijn. Voor de cimbalom – een Hongaars snaarinstrument dat aangeslagen wordt door vilten stokjes – schreven onder meer Liszt en Kodály heerlijk volkse (dans)muziek. Jenő Lisztes, cimbalist van het Roby Lakatos Ensemble, palmt graag het Sint-Jansplein in tijdens een concert waarin dansen en rapsodieën van nationale trotsen uit Hongarije, Tsjechië en België elkaar afwisselen.