Openluchtconcert 2020

Naar goede gewoonte sluit het Antwerp Symphony Orchestra de zomer af met een gratis openluchtconcert op het Sint-Jansplein.

Wanneer?
Zondag 6 september vanaf 17:00

Waar?
Sint-Jansplein, Antwerpen

Programma

  • 17:00 - Voorprogramma: Re-Mix Orchestra
    Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in alweer een nieuwe uitgave van het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Ook dit seizoen bezet een spiksplinternieuw ensemble het gigantische podium op het Sint-Jansplein om hun opzwepende creaties op het publiek los te laten. Onder leiding van Paul Griffiths en samen met enkele musici van het Antwerp Symphony Orchestra brengt het Re-Mix Orchestra deze editie een programma met multitalent N’Faly Kouyaté: een duik in het onbekende, maar verwacht je alvast aan funky afrobeats.

  • 19:30 - Openluchtconcert: Antwerp Symphony Orchestra
    Swingende jazz riffs, Zuiderse ritmes en nu en dan een golf van wondermooie lyriek: dat mag het Sint-Jansplein verwachten tijdens het altijd sfeervolle openluchtconcert van het Antwerp Symphony Orchestra. Liesbeth Devos, een van de mooiste stemmen van Vlaanderen, en dirigent Jaume Santonja kiezen de grootste hits uit het œuvre van Gershwin, Bernstein en Puccini om het centrum van Antwerpen in vuur en vlam te zetten.