Openluchtconcert 2021

Naar goede gewoonte sluiten het Antwerp Symphony Orchestra en Opera Ballet Vlaanderen de zomer af met gratis openluchtconcerten op het Sint-Jansplein.

Wanneer?
Zondag 5 september

Waar?
Sint-Jansplein, Antwerpen

Programma

  • 11:30 - Opera Ballet Vlaanderen
    Opera Ballet Vlaanderen trapt het nieuwe seizoen op gang met een concert op de lekker luie zondagochtend. Koor én Orkest trakteren er op hoogtepunten én ontdekkingen uit de opera- en balletproducties die op de affiche staan.Van de jazzy muziek van Kurt Weills onbekende opera Der Silbersee, over Mozarts Così fan tutte en Puccini’s tearjerker La bohème tot grootse operakoren van Verdi en Wagner. En om af te sluiten een verrassing van formaat. Alle krachten uit eigen huis na al die maanden terug verenigd op één podium, samen met twee topsolisten: de Duitse tenor Daniel Arnaldos en de Belgische - zelfs Antwerpse - sopraan Lisa Mostin. Dirigent Jef Smits leidt het geheel in goede banen.

  • 18:00 - Re-Mix Orchestra
    Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Ook dit seizoen bezet een spiksplinternieuw ensemble het podium op het Sint-Jansplein om hun opzwepende creaties op het publiek los te laten. Onder leiding van Paul Griffiths en samen met musici van het Antwerp Symphony Orchestra brengt het Re-Mix Orchestra een origineel programma met muzikale omnivoor en accordeonist Simone Bottasso.

  • 19:30 - Antwerp Symphony Orchestra
    Wat zou muziek zijn zonder de liefde? Nuno Coelho, winnaar van de prestigieuze Cadaqués Orchestra International Conducting Competition, leidt Antwerp Symphony tijdens het traditionele openluchtconcert van verboden hartstocht à la Romeo en Julia tot verleiding volgens Don Juan. Yossif Ivanov, Antwerpse trots en winnaar van de tweede prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool in 2005, staat hem op virtuoze wijze bij tijdens deze muzikale ode aan de liefde. Met muziek van o.a. Tsjajkovski, Strauss en Prokofjev.