Openluchtconcert - geannuleerd

Dag
Zondag 06.09.2020 - 19:30

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Swingende jazz riffs, Zuiderse ritmes en nu en dan een golf van wondermooie lyriek: dat mag het Sint-Jansplein verwachten tijdens het altijd sfeervolle openluchtconcert van het Antwerp Symphony Orchestra. Liesbeth Devos, een van de mooiste stemmen van Vlaanderen, en dirigent Jaume Santonja kiezen de grootste hits uit het œuvre van Gershwin, Bernstein en Puccini om het centrum van Antwerpen in vuur en vlam te zetten.

Gratis! Reservatie is niet nodig.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.


Update 26.08.2020

Samen met jou kijken we uit naar het begin van seizoen 2020-2021. De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet om onze activiteiten te hervatten voor een beperkt publiek. Voor openluchtconcerten is het maximumaantal vastgelegd op 400 personen. Jammer genoeg hebben we daardoor moeten beslissen om ons traditionele openluchtconcert op zondag 6 september op het Sint-Jansplein te annuleren. De veiligheid en de gezondheid van ons publiek en onze medewerkers komt immers altijd op de eerste plaats.

Het evenement gaat door op een openbare locatie, waardoor we de beperkte capaciteit niet kunnen garanderen. Een openluchtconcert voor een beperkt aantal toeschouwers gaat bovendien voorbij aan het DNA van dit jaarlijkse evenement: een muziekfeest voor iedereen in het hart van Antwerpen. 

 

Bio's

Jaume Santonja

Functie
Gastdirigent

Jaume Santonja is dirigent van het Euskadiko Orkestra/Basque National Orchestra en is een graag geziene gastdirigent bij de belangrijkste orkesten in zijn geboorteland Spanje. Hij was assistent-dirigent van het gerenommeerde City of Birmingham Symphony Orchestra en stond o.a. voor het National Orchestra of Wales, het Antwerp Symphony Orchestra en het Phion Orkest.

Lees verder
Liesbeth Devos

Liesbeth Devos

Instrument
sopraan

De Belgische sopraan Liesbeth Devos is een stilistische duizendpoot. Na haar opleiding als hoboïste, studeerde ze af voor zang aan het Conservatorium van Antwerpen bij Stephanie Friede. Ze won de eerste prijs op het Kurt-Leimer Wettbewerb (Zürich), was finaliste van het Liedwettbewerb des Bayerischen Rundfunks (Bayreuth) en finaliste van de Wigmore Hall/Indipendent Opera Voice Fellowship.

Lees verder