Openluchtconcert

Dag
Zondag 01.09.2019 - 19:30

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Slavische dansen in C, opus 46 nr. 1
Vlaamse dansen nr. 4 en 5
Hongaarse rapsodie nr. 2 in cis
Dansen uit Galánta
Suite Háry János
Slavische dans in g, opus 46 nr. 8
Hongaarse rapsodie nr. 1 in f
Price range
Gratis

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het hoeft niet altijd viool, piano of cello te zijn. Voor de cimbalom – een Hongaars snaarinstrument dat aangeslagen wordt door vilten stokjes – schreven onder meer Liszt en Kodály heerlijk volkse (dans)muziek. Jenő Lisztes, cimbalist van het Roby Lakatos Ensemble, palmt graag het Sint-Jansplein in tijdens een concert waarin dansen en rapsodieën van nationale trotsen uit Hongarije, Tsjechië en België elkaar afwisselen. 

Gratis! Reservatie is niet nodig. Er zijn 3000 zitplaatsen voorzien.

 

Bio's

Jiří Rožeň

Functie
Gastdirigent

.Jiří Rožeň is een van de meest veelbelovende dirigenten van zijn generatie. Hij heeft succes gehad in Salzburg en Londen als finalist van zowel de Nestlé en Salzburg Festival Young Conductors Award en de Donatella Flick LSO Conducting Competition. Voorheen werkte Jiří als assistent-dirigent bij het BBC Scottish Symphony Orchestra samen met Donald Runnicles en Thomas Dausgaard en hielp hen ook bij de BBC Proms en het Edinburgh International Festival.

Lees verder

Jenő Lisztes

Instrument
cimbalom

Jenő Lisztes werd in 1986 in Boedapest geboren. Hij begon op 4-jarige leeftijd te spelen op het beroemdste Hongaarse instrument, cimbalom genaamd. Zijn vader en grootvader zijn ook cimbalomspelers, dus het is een soort traditie in zijn familie.

Lees verder

Clara De Decker

Instrument
presentatie

Clara De Decker is radiopresentatrice van het ochtendprogramma Espresso op Klara en vliegende reporter voor Canvas tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

Lees verder