Openluchtpodium voor jonge talenten

Dag
Zondag 05.09.2021 - 18:00

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis openluchtconcert

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Ook dit seizoen bezet een spiksplinternieuw ensemble het podium op het Sint-Jansplein om hun opzwepende creaties op het publiek los te laten. Onder leiding van Paul Griffiths en samen met musici van het Antwerp Symphony Orchestra brengt het Re-Mix Orchestra een origineel programma met muzikale omnivoor en accordeonist Simone Bottasso.

---

Kom gerust genieten bij Antwerp Symphony
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek en zijn medewerkers op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. De toegang tot onze concerten is daarom enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart of een ander bewijs van identiteit (+12 jaar).

Daarom vragen we bij de ingang van onze concerten naar jouw Covid Safe Ticket (CST). Je beschikt over een CST als je minstens twee weken volledig bent gevaccineerd, een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt, een PCR-test hebt laten afnemen met een negatief resultaat (dag van de test plus twee dagen) of een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (dag van de test plus één dag).

We houden steeds rekening met de geldende maatregelen. Alle info vind je terug op www.antwerpso.be/gerustgenieten

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Re-Mix Orchestra

Instrument
ensemble

Het recept is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten vormt nieuw, jong muziektalent een heuse orkestband. Ze zetten in no time een gewaagde improvisatie op poten. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Lees verder

Simone Bottasso

Instrument
accordeon

Simone Bottasso is een Italiaanse muzikant, componist en dirigent. Hij studeerde accordeon bij Norbert Pignol, Stephane Milleret en Silvio Peron en specialiseerde zich in Occitaanse en Franse traditionele muziek, klassieke en jazzfluit en elektronische en jazz-compositie. Naast zijn muzikale en compositorische carrière geeft hij internationale workshops en masterclasses. In 2017 won hij de eerste en derde prijs op de Bruno Serri Competition voor Accordeon met zijn composities.

Lees verder