Openluchtpodium voor jonge talenten

Dag
Zondag 05.09.2021 - 18:00

Sint-Jansplein

Straat
St Jansplein
Postcode
2000
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Gratis openluchtconcert

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Of het nu volleerde musici zijn of enthousiaste beginnelingen: in het Re-Mix Orchestra is iedereen welkom! Ook dit seizoen bezet een spiksplinternieuw ensemble het podium op het Sint-Jansplein om hun opzwepende creaties op het publiek los te laten. Onder leiding van Paul Griffiths en samen met musici van het Antwerp Symphony Orchestra brengt het Re-Mix Orchestra een origineel programma met muzikale omnivoor en accordeonist Simone Bottasso.

Reservatie is niet nodig. Er zijn 3000 zitplaatsen voorzien.

Bio's

Paul Griffiths

Functie
Gastdirigent

Paul Griffiths wordt internationaal geroemd om zijn werkwijze op het gebied van muziekeducatie. Zijn roots liggen in jazz, rock en funk, maar hij heeft een unieke artistieke stem en manier van werken ontwikkeld die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Griffiths is docent aan de Guildhall School of Music and Drama en begeleidt reeds vele jaren de Re-Mix-projecten van het Antwerp Symphony Orchestra.

Lees verder

Re-Mix Orchestra

Instrument
ensemble

Het recept is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten vormt nieuw, jong muziektalent een heuse orkestband. Ze zetten in no time een gewaagde improvisatie op poten. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Lees verder