Oratorium met opera-allures

Dag
Vrijdag 24.03.2017 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
€30 - €50

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wat zijn tijd nodig had, zo meende Mendelssohn in 1838, was een waarheidsprofeet die sterk en actief, maar ook woest en streng optrad. Iemand als de profeet Elias dus, wiens levensverhaal hij omwerkte tot een indrukwekkend oratorium met operateske allures. Zijn oudtestamentische meesterwerk over hebzucht en egoïsme als tijdbom in het hart van de samenleving is nog steeds brandend actueel. Philippe Herreweghe klaart de lijntjes uit Mendelssohns prachtvolle koren en laat zich bijstaan door een schare topsolisten.

*Aangepaste kortingsvoorwaarden van toepassing voor dit concert.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Carolyn Sampson

Carolyn Sampson

Instrument
sopraan

De Britse sopraan Carolyn Sampson kan zowel in Europa als in de Verenigde Staten op een enthousiast publiek rekenen en voelt zich evenzeer thuis op het concertpodium als achter de prosceniumboog van de opera. Ze trad op in operahuizen als de English National Opera, Glyndebourne, de Opéra national de Paris en de Opéra national de Montpellier. Met haar opnames sleepte ze diverse prijzen en nominaties in de wacht, niet in het minst met haar meest recente cd, ‘A French Baroque Diva’, die in 2015 bekroond werd met een Gramophone Award.

Lees verder
Stefanie Iranyi

Stefanie Irányi

Instrument
alt

De Duitse mezzo-sopraan Stefanie Irányi studeerde aan de Musikhochschule van München en was prijswinnares van verschillende wedstrijden, waaronder de Internationaler Robert-Schumann-Wettbewerb in Zwickau en de Bundeswettbewerb Gesang in Berlijn. In 2006, toen ze nog studeerde, maakte ze haar debuut aan het operahuis van Turino in Italië. Daarna volgden uitvoeringen in diverse Europese operahuizen en met orkesten over de ganse wereld.

Lees verder
Maximilian Schmitt

Maximilian Schmitt

Instrument
tenor

Maximilian Schmitt ontdekte zijn liefde voor muziek als koorknaap van de Regensburger Domspatzen. Hij studeerde zang aan de Berlijnse Universität der Künste en maakte in 2005 en 2006 deel uit van het Young Ensemble van de Bayerische Staatsoper. Hij debuteerde ondertussen aan het Salzburger Landestheater, de Wiener Staatsoper en de Amsterdamse opera.

Lees verder
David Soar

David Soar

Instrument
bas

De Britse bas David Soar werd geboren in Nottinghamshire en studeerde aan de Royal Academy of Music en de National Opera Studio. In de toekomst maakt hij zijn debuut bij het Teatro Réal in Madrid en bij de Garsington Opera en keert hij terug naar de Metropolitan Opera, de English National Opera en Covent Garden. Soar werkte samen met dirigenten als Sir Andrew Davis, Philippe Herreweghe, Mark Elder, Esa-Pekka Salonen, Robin Ticciati en Sir Charles Mackerras.

Lees verder
Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Instrument
koor

In 2010 was het precies veertig jaar geleden dat een groep bevriende studenten op initiatief van Philippe Herreweghe besliste het Collegium Vocale Gent te stichten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. Deze authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals ter wereld. Intussen is Collegium Vocale Gent uitgegroeid tot een uiterst flexibel ensemble met een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes.

Lees verder