Peter Thyssen

Peter Thyssen (24 oktober 1964) is een Vlaams acteur bekend van De Zonen Van Van As en Samson & Gert.

Peter Thyssen was aanvankelijk vooral freelance-acteur in het theater. Later volgden ook televisieoptredens. Ook was hij van een aantal producties de schrijver en regisseur. Sinds 1999 werkt hij veel voor Studio 100, waardoor hij veel te zien en te horen is. Zijn grootste en bekendste rol is die van Big in de televisieserie Big & Betsy. Hij was ook te zien in de eerste drie seizoenen van Spring, als Claude. Hij maakte ook zijn opwachting in vele musicals, waaronder Doornroosje, Robin Hood en Sneeuwwitje.

Naast het vele televisiewerk begeeft Thyssen zich anno 2015 nog steeds in het theater, zo is hij artistiek leider van Studio Theater Tsoeflurken in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Ook speelt hij sinds 2005 de rol van Samson, de hond in het populaire televisieprogramma Samson en Gert. In maart 2013 besliste hij met Samson te stoppen omdat hij het te druk had met ander acteerwerk. Dirk Bosschaert volgt hem op.

 

In 2012 maakte hij zijn opwachting in de nieuwe reeks De Zonen Van Van As, waarin hij de hoofdrol van Herman Van As speelt. Een derde seizoen van de reeks is reeds besteld door VTM. Ook in 2012 vervoegde hij de cast van Crimi Clowns, als de voor het ongeluk geboren Jay Peeters. Sinds 2013 duikt hij ook op in De Kotmadam als Stan Gielen. Van februari 2015 tot en met september 2016 en in juni 2017 was hij te zien als Freddy Steenhoudt in de televisieserie Familie.