Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven

Dag
Zaterdag 10.10.2020 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto in a, opus 54
Symfonie nr. 4 in Bes, opus 60
Price range
Vanaf €18

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Dus hij is maar een gewone sterveling!’ Dat zou een ontgoochelde Beethoven uitgeroepen hebben toen hem ter ore kwam dat zijn voorbeeld Napoleon zichzelf tot keizer van Frankrijk had gekroond. De betovering was verbroken, macht bleek Napoleons belangrijkste drijfveer, en Beethoven schrapte woedend de naam van de revolutionair van de Eroica-partituur die hij aan hem wou opdragen. Er is nog meer politiek drama in de beroemde ouverture tot Egmont waarin Beethoven van leer trekt tegen onderdrukking en vrijheid laat overwinnen. De Duitse toppianist Alexander Lonquich treedt hem bij in het aanvankelijk mistroostige, uiteindelijk jubelende Pianoconcerto van Beethovens muzikale volgeling Robert Schumann.

Met inleiding bij het concert om 19:15

Update 18.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom wordt de Derde symfonie van Beethoven vervangen door zijn kortere Vierde symfonie en vervalt de Egmontouverture. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Alexander Lonquich

Instrument
piano

De Duitse pianist Alexander Lonquich staat bekend als een van de belangrijkste artiesten van zijn generatie als solist, kamermusicus en dirigent. Hij treedt op in Japan, de Verenigde Staten van Amerika, Australia en de belangrijkste muzieksteden in Europa. Hij wordt uitgenodigd op prestigieuze festivals waaronder de Salzburger Festspiele, de Mozartwoche in Salzburg, het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Lucerne Festival, de Schubertiade Schwarzenberg, het Edinburgh Festival en het Beethovenfest in Bonn en Warschau. Hij was eerder te gast bij het Orchestre des Champs-Elysées, het Royal Philharmonic Orchestra, het Mahler Chamber Orchestra, het NDR Elbphilharmonie Orchester, het hr-Sinfonieorchester Frankfurt, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome, de Wiener Philharmoniker, het Tonhalle-Orchester Zürich, de Filarmonica della Scala en het Czech Philharmonic Orchestra.

Lees verder