Philippe Herreweghe dirigeert Beethoven

Dag
Vrijdag 09.10.2020 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Pianoconcerto in a, opus 54
Symfonie nr. 4 in Bes, opus 60
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Dus hij is maar een gewone sterveling!’ Dat zou een ontgoochelde Beethoven uitgeroepen hebben toen hem ter ore kwam dat zijn voorbeeld Napoleon zichzelf tot keizer van Frankrijk had gekroond. De betovering was verbroken, macht bleek Napoleons belangrijkste drijfveer, en Beethoven schrapte woedend de naam van de revolutionair van de Eroica-partituur die hij aan hem wou opdragen. Er is nog meer politiek drama in de beroemde ouverture tot Egmont waarin Beethoven van leer trekt tegen onderdrukking en vrijheid laat overwinnen. De Duitse toppianist Alexander Lonquich treedt hem bij in het aanvankelijk mistroostige, uiteindelijk jubelende Pianoconcerto van Beethovens muzikale volgeling Robert Schumann.

Update 06.10.2020
Omwille van gezondheidsredenen ziet solist Alexander Lonquich zich genoodzaakt zijn concerten met Antwerp Symphony af te zeggen. Hij wordt in het Pianoconcerto van Schumann vervangen door Javier Perianes.

Update 18.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, moeten we onze concerten voorlopig wat inkorten. Daarom wordt de Derde symfonie van Beethoven vervangen door zijn kortere Vierde symfonie en vervalt de Egmontouverture. De rest van het programma blijft ongewijzigd.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder

Javier Perianes

De Spaanse pianist Javier Perianes bouwde de afgelopen jaren een indrukwekkende internationale carrière uit. Hij werkte samen met dirigenten als Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Klaus Mäkelä, Yuri Temirkanov, Gianandrea Noseda, Santtu-Matias Rouvali, Vladimir Jurowski, François-Xavier Roth en Daniel Harding. Perianes was eerder te gast op beroemde festivals zoals de BBC Proms en de festivals in Luzern, Grafenegg, Praag, San Sebastian en Granada. In 2012 ontving hij de Nationale Muziekprijs van het Spaanse ministerie van cultuur en hij werd in 2019 Artist of the Year op de International Classical Music Awards.

Lees verder