Philippe Herreweghe dirigeert Verdi

Dag
Zaterdag 14.04.2018 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Giuseppe Verdi griezelde van de kerk, maar aan zijn religieuze muziek is dat afgrijzen niet te horen. Zijn religieuze muziek is zielroerend en opwindend zoals het een operacomponist betaamt.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Collegium Vocale Gent

Collegium Vocale Gent

Instrument
koor

In 2010 was het precies veertig jaar geleden dat een groep bevriende studenten op initiatief van Philippe Herreweghe besliste het Collegium Vocale Gent te stichten. Het ensemble paste als één van de eerste de nieuwe inzichten inzake de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek. Deze authentieke, tekstgerichte en retorische aanpak zorgde voor een transparant klankidioom waardoor het ensemble in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam verwierf en te gast was op alle belangrijke podia en muziekfestivals ter wereld. Intussen is Collegium Vocale Gent uitgegroeid tot een uiterst flexibel ensemble met een ruim repertoire uit verschillende stijlperiodes.

Lees verder

Eleanor Lyons

Instrument
sopraan

De Australische sopraan Eleanor Lyons studeerde aan het Sydney Conservatorium of Music, maakte deel uit van de Mariinsky Academy for Young Opera Singers in Rusland en vervolmaakte zich verder aan het Royal Northern College of Music in Manchester. Ze won in 2013 de eerste prijs op de Internationale Obraztsova Wedstrijd voor Zang en in 2018 de Opera Foundation’s Vienna State Opera Award. Hoogtepunten van dit seizoen zijn o.a. Brittens War Requiem met het Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe.

Lees verder
Gerhild Romberger

Gerhild Romberger

Instrument
alt

Mezzosopraan Gerhild Romberger soleert veelal met orkesten en in recitals. Haar uitgebreide repertoire omvat alle belangrijke rollen voor alt- en mezzosopraan uit de oratorium- en concertliteratuur uit de barok, klassiek en romantiek tot de 20e eeuw. Dit seizoen brengt Romberger o.a. Szenen van Faust met de Wiener Symphoniker onder Daniel Harding en de Derde symfonie van Mahler met het Budapest Festival Orchestra onder Ivan Fischer, met de Bayerischer Rundfunk Symphony Orchestra onder Bernard Haitink en het Antwerp Symphony Orchestra onder Edo de Waart.

Lees verder

Mario Zeffiri

Instrument
tenor

De Griekse tenor Mario Zeffiri studeerde zang bij Juan Oncina in Barcelona en bij Michel Sénéchal in Parijs. Hij vertolkte rollen in verschillende opera’s van Rossini, waaronder Graaf Almaviva in ‘Il barbiere di Siviglia’ op het Montpellier Festival en in de Opera’s van Bordeaux, Düsseldorf, Luik, Essen, Stockholm, Berlijn; Ramiro in ‘La Cenerentola’ in Teatro Verdi in Trieste, Teatro Regio in Turijn en in Leipzig.

Lees verder

Luca Pisaroni

Luca Pisaroni was dit seizoen te horen als Mahomet II in Rossini’s ‘Le Siège de Corinthe’ op het Rossini Opera Festival in Pesaro en maakte zijn roldebuten als Golaud in Debussy’s ‘Pelléas et Mélisande’ aan de Opera van Parijs en als Mustafà in Rossini’s ‘L’Italiana in Algeri’ aan de Weense Staatsopera. Pisaroni keert terug naar de Metropolitan Opera als Graaf Almaviva in Mozarts ‘Le nozze di Figaro’ en zingt Méphistophélès in Gounods ‘Faust’ in de Tsjajkovski Zaal in Moskou. Tevens zingt hij de rollen van Alidoro in Rossini’s ‘La Cenerentola’ en Leporello in ‘Don Giovanni’ aan de Weense Staatsopera, en hij debuteert in de rol van Don Pizarro in Beethovens ‘Fidelio’ aan het Teatro alla Scala olv Myung-Whun Chung.

Lees verder