Pianoconcerto van Schumann

Dag
zaterdag 12.03.2016 - 20:00

Muziekcentrum De Bijloke

Straat
Bijlokekaai 7
Postcode
9000
Woonplaats
Gent
Pianoconcerto in a, opus 54
Symfonie nr. 7 in E
Price range
€24-€30

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Wegens ziekte wordt Radu Lupu vervangen door Jan Lisiecki.

Bio's

Edo de Waart

Functie
Gastdirigent

Edo de Waart is muziekdirecteur van het New Zealand Symphony Orchestra en het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gastdirigent stond hij voor diverse toporkesten, waaronder de Berliner Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Los Angeles Philharmonic. Als operadirigent werkte hij in de allergrootste opera-instellingen ter wereld.

Lees verder
Jan Lisiecki

Jan Lisiecki

Instrument
piano

Jan Lisiecki (1995) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen en gaf vier jaar later zijn eerste concert. Hij brak door in 2010 en tekende in 2011 een exclusiviteitscontract met Deutsche Grammophon. Hij speelde samen met toonaangevende orkesten als het Orchestre de Paris, New York Philharmonic, BBC Symphony, Philadelphia Orchestra, Tonhalle Orchestra Zurich en NHK Symphony Orchestra en maakte begin dit seizoen zijn debuut in Carnegie Hall.

Lees verder

Radu Lupu

Instrument
piano

Radu Lupu concerteerde met de grootste orkesten ter wereld zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en de voornaamste Londense en Amerikaanse orkesten en werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Herbert von Karajan en Riccardo Muti. Lupu trad op tijdens de festivals van Salzburg en Luzern en maakte opnames voor Decca met o.a. pianoconcerto’s van Beethoven, Brahms, Grieg en Schumann.

Lees verder