Pierre-Laurent Aimard brengt Beethoven

Dag
Za 09.05.2020 - 20:00

Concertgebouw Brugge

Straat
't Zand 34
Postcode
8000
Woonplaats
Brugge
Médée (ouverture)
Symfonie nr. 4 in Bes, opus 60
Pianoconcerto nr. 5 in Es, opus 73
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

‘Beethovens Vierde symfonie is als een slanke Griekse maagd tussen twee Noorse goden’, aldus Robert Schumann. Dat is treffend omschreven: terwijl je aan zijn Derde en Vijfde symfonie enig gevoel voor bombast kan toeschrijven, is zijn Vierde symfonie een bijzonder sprankelend en humoristisch werk. Pierre-Laurent Aimard laat met het Vijfde pianoconcerto van Beethoven (met zijn meedogenloos mooie tweede deel) horen dat hoewel zijn gehoor de componist in de steek liet, hij nog tot grootse composities in staat was. Als opener van deze concertavond: de ouverture van Cherubini’s opera Médée, een werk waarover Beethoven – tegen de stroom in – laaiend enthousiast was.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 01.04.2020
Het Antwerp Symphony Orchestra zet de veiligheid en de gezondheid van zijn publiek op de eerste plaats en volgt de richtlijnen van de overheid en expertenadviezen nauwgezet op. Daarom zijn al onze concerten en activiteiten geschrapt vanaf donderdag 12 maart tot en met zondag 16 mei. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
 
De aangepaste maatregelen hebben een grote impact op onze organisatie. Daarom vragen we je met aandrang om ons niet telefonisch of per e-mail te contacteren.  
 
Kijk eerst op onze speciale webpagina www.antwerpso.be/corona. Daar vind je alle informatie terug over onze geannuleerde concerten en een antwoord op de meest gestelde vragen.

Bio's

Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Functie
Eredirigent

Philippe Herreweghe engageert zich sinds 1997 als dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en is een veel gevraagd gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottisch Chamber Orchestra of het Tonhalle Orchester Zürich. Daarnaast richtte hij in 1970 het Collegium Vocale Gent op. Philippe Herreweghe bouwde in de loop der jaren een uitgebreide discografie op met meer dan 100 opnamen en begon in 2010 met een eigen label φ (PHI) om in volledige artistieke vrijheid een rijke en gevarieerde catalogus uit te bouwen.

Lees verder
Pierre-Laurent Aimard

Pierre-Laurent Aimard

Instrument
piano

Pierre-Laurent Aimard trad als solist op met o.a. het Chicago Symphony, het Cleveland Orchestra, de Boston Symphony, de San Francisco Symphony, de London Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orchestre de Paris en het Orchestre National de France. Hij was reeds verschillende malen te gast op de festivals van Tanglewood, Salzburg, Berlijn, Wenen en Edinburgh, de Triënnale van Keulen, het Holland Festival en het Paris Automne Festival.

Lees verder