Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal studeerde hobo bij Paul Dombrecht aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en vervolmaakte zijn studies bij Hansjörg Schellenberger (Berliner Philharmoniker) en John Anderson (Philharmonia Orchestra).

Hij is laureaat van diverse nationale en internationale concours (Tenuto,Trompconcours) en werd in 1990 door Jeugd en Muziek Vlaanderen uitgeroepen tot jonge vertolker van het jaar.

Piet Van Bockstal bracht zowat het ganse hoborepertorium op de planken, zowel als solist (in meer dan 50 hoboconcerti) als in kamermuziekverband. Piet Van Bockstal bouwde vooral een grote reputatie op als uitvoerder van hedendaagse muziek: verscheidene componisten droegen werk aan hem op.

Hij is medeoprichter van het Ictus-ensemble en een graag geziene gast op internationale festivals voor hedendaagse muziek (Musica Straatsburg, Ars Musica). Hij concerteerde over de hele wereld en was bijzonder bedrijvig in de opnamestudio.

Zo realiseerde hij een 40-tal cd-opnames waaronder een anthologie van de Belgische muziek voor hobo en kamerorkest en een recital met joodse muziek voor hobo en piano. Sinds 1985 is hij eerste hobo solo van het Antwerp Symphony Orchestra.