Filmconcert: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Dag
Vrijdag 16.09.2022 - 19:30

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Price range
Vanaf €45

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het is alweer meer dan vijftien jaar geleden dat Johnny Depp voor het eerst in de huid kroop van Jack Sparrow. De eerste van vijf piratenfilms van Walt Disney werd een van de grootste blockbusters aller tijden en daar zit de epische muziek van Hans Zimmer en Klaus Badelt vast voor iets tussen. De Koningin Elisabethzaal wordt voor even omgetoverd tot een gigantische cinema met ruimte voor een voltallig symfonisch orkest. Dankzij de soundtrack die live gespeeld wordt, beleef je de avonturen van Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann zoals nooit tevoren.

Presentation licensed by Disney Concerts. © All rights reserved.

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures.

Bio's

Ben Palmer

Functie
Gastdirigent

Ben Palmer werd door John Williams gekozen om diens filmmuziek in concert te brengen. Palmer is een van 's werelds meest vooraanstaande dirigenten op het vlak van filmconcerten. Hij is regelmatig te gast in de Londense Royal Albert Hall bij filmconcerten zoals Jurassic Park, E.T. the Extra-Terrestrial, of Home Alone.

Lees verder
Octopus Symfonisch Koor

Octopus Symfonisch Koor

Instrument
koor

Octopus is een veelzijdig ensemble dat naar buiten treedt in wisselende bezettingen van 24 tot 80 zangers onder de vorm van het Octopus Kamerkoor en het Octopus Symfonisch Koor. Octopus werkt sinds de oprichting door dirigent Bart Van Reyn op projectbasis, en wist op korte tijd een bevoorrechte positie in Vlaanderen te veroveren. Het ensemble bestaat uit een mix van gedreven semi-professionele en professionele zangers, en biedt conservatoriumstudenten zang een brug naar een professionele carrière.

Lees verder