PKF- Prague Philharmonia

Dag
Maandag 09.01.2023 - 20:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Mijn vaderland: de Moldau
Pianoconcerto in f, op. 21
Symfonie nr. 9 in e, opus 95, 'Uit de nieuwe wereld'
Price range

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

In het grote klassieke muziekrepertoire zijn er werken die quasi elke muziekliefhebber, iedere melomaan thuis op cd heeft staan. De Moldau van Bedřich Smetana is er zo één van. Dit schitterend symfonisch gedicht is zo ontzettend populair dat paradoxaal genoeg weinig concertorganisatoren het nu nog durven programmeren. Cofena doet dat wel omdat - spijts alle schitterende cd-opnames - een gepassioneerde live uitvoering zo begeesterend werkt, dat men pas dan voelt virtueel mee te drijven met de Moldaustroom. 

Ook een absolute populaire topper is van die andere volbloed Tsjech Antonin Dvořák met zijn meesterwerk, de Symfonie “Uit de Nieuwe Wereld”. Tweemaal Tsjechische muziek gebracht door de Tsjechische musici van de Prague Philharmonia. 

Daartussen het heerlijke 2de Pianoconcerto van Frédéric Chopin. In wiens handen is deze muziek beter dan in die Bruce Liu, winnaar van het Internationaal Chopin Concours 2021! Of het nu de passages met virtuoze grandeur betreft of melodische momenten vol weemoed en heimwee, steeds ervaren we in Chopins muziek: altijd welluidendheid, altijd pure schoonheid!

Bio's