Prokofjev Happening - Geannuleerd

Dag
Zondag 18.04.2021 - 13:30

deSingel

Straat
Desguinlei 25
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Pianoconcerto nr. 3 in C, opus 26
Symfonie nr. 5 in Bes, opus 100
Price range
Vanaf €38

Andere bestelopties

Ticketbalie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: di, do en vr van 14:00 tot 17:00

Over dit concert

Het is ondertussen een waardevolle traditie geworden. Een dag in het seizoen zwaaien de deuren van deSingel open om muziekliefhebbers diep in het œuvre van één welbepaalde componist te laten duiken. Dit seizoen gaat de eer naar de veelzijdige Sergej Prokofjev, de componist die zowel het kindvriendelijke Peter en de wolf als gitzwarte humor in partituren goot. Hij wordt tijdens zijn 130e geboortejaar gevierd met talrijke concerten die zijn rijkdom aan creativiteit demonstreren. Zo brengen studenten van het conservatorium van Antwerpen onder meer een selectie uit zijn liedrepertoire en het curieuze Scherzo voor vier fagotten. De gevierde zussen Maria en Nathalia Milstein spelen de betoverende Eerste vioolsonate en het gerenommeerde Apollon Musagète Quartet kiest onder meer voor de fantastische Ouverture op Hebreeuwse thema’s. De Russische pianist Alexej Zuev – prijswinnaar op de International Prokofiev Competition in 1999 – vertolkt de ‘oorlogssonates’ voor piano vooraleer het Antwerp Symphony Orchestra de dag afsluit met Lukáš Vondráček, de legendarische winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2016, in Prokofjevs aartsmoeilijke Derde pianoconcerto. Daarna dirigeert chef-dirigent Elim Chan de hartverscheurende Vijfde symfonie die Prokofjev componeerde tijdens het kanongebulder van de Tweede Wereldoorlog en die daarom zijn ‘oorlogssymfonie’ wordt genoemd.

---

Update 15.02.2021
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde de Vlaamse overheid eind oktober extra maatregelen aan die onlangs werden verlengd. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om de tickets voor dit concert te annuleren. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bio's

Elim Chan

Functie
Chef-dirigent

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde aan het Smith College en de University of Michigan. Tijdens haar studies in Michigan was ze muziekdirecteur van het University of Michigan Campus Symphony Orchestra en het Michigan Pops Orchestra. In 2013 maakte ze deel uit van het Bruno Walter Conducting Scholarship en in 2015 volgde ze masterclasses bij Bernard Haitink in Lucerne. Chan werd in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Donatella Flick Conducting Competition. Dankzij haar overwinning was ze tijdens het seizoen 2015-2016 als assistent-dirigent verbonden aan het London Symphony Orchestra. Het seizoen daarop maakte ze deel uit van het Dudamel Fellowship-programma bij de Los Angeles Philharmonic. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt ze chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Hoogtepunten dit seizoen zijn haar debuutconcerten bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Philharmonia Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, het Frankfurt Radio Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Houston Symphony.

Lees verder

Lukáš Vondráček

Instrument
piano

De onbetwistbare winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 voor piano, Lukáš Vondráček, speelde zijn eerste publieke concert op vierjarige leeftijd. In 2002, toen hij 15 jaar oud was, debuteerde hij met de Czech Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy, gevolgd door een grote tournee in de Verenigde Staten. Met zijn natuurlijke, beheerste muzikaliteit en opmerkelijke technische bekwaamheid wordt hij al snel geprezen als getalenteerde en volwassen muzikant. Hij werkte reeds samen met dirigenten als Paavo Järvi, Gianandrea Noseda, Christoph Eschenbach en Alexander Lazarev, met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Philharmonia, Wiener Symphoniker, Tonhalle-Orchester Zürich, Washington National en Cincinnati Symphony orchestras. Vondráček studeerde aan de Academy of Music in Katowice en aan het Conservatorium in Vienna. Hij behaalde zijn diploma aan het New England Conservatory in Boston bij Hung-Kuan Chen in 2012.

Lees verder