Quinten De Gelaen

Quinten De Gelaen (1992) is freelance hoornist en behaalde in 2016 zijn masterdiploma hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Rik Vercruysse.

Reeds op 6-jarige leeftijd kreeg Quinten zijn eerste instrumentlessen. In de Gemeentelijke Academie Grimbergen volgde hij hoorn bij Bruno Melckebeke en slagwerk bij Mark Snackaert en Bart Vanderbeke. In deze academie is Quinten sinds 2019 ook leerkracht groepsmusiceren.

Tijdens het seizoen 2018-2019 was Quinten academist bij het Antwerp Symphony Orchestra. Voorts is hij een veelgevraagd freelance muzikant in verschillende Belgische orkesten. Zo speelde hij reeds als aanvoerder bij het Antwerp Symphony Orchestra, de Opéra Royal de Wallonie/Liège en Brussels Philharmonic. Ook was hij als freelancer reeds actief bij het Belgian National Orchestra, Opera Ballet Vlaanderen, De Munt/La Monnaie, Symfonieorkest Vlaanderen, Orchestre des Champs-Elysees (Fr.), I Solisti Del Vento en Belgian Brass.

Quinten is verder ook lid van het koperensemble O’Brass en Antwerp Philharmonic Orchestra, het orkest dat jaarlijks tourt met The Night of the Proms. Hij vervolmaakte zich als hoornist op masterclasses bij onder andere Stefan Dohr, André Vandriessche, Fröydis Ree Wekre, Thomas Hauschild, Christoph Ess, Manolo Pérez en Guido Corti.